Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Incendiu la locuinta profesorului Ioan Zenembisi

• a ars cabana din lemn de lîngã lacul de pe proprietatea familiei • sinistrul a fost provocat de un scurtcircuit electric al unui conductor defect •

Un scurtcircuit electric provocat de un conductor defect a provocat un incendiu în gospodãria celebrului profesor de matematicã Ioan Zenembisi din Piatra Neamt, care s-a soldat cu o pagubã de aproximativ 60 de milioane de lei vechi si cu o spaimã sorã cu moartea a proprietarilor. Incendiul a izbucnit în noatea de 30/ 31 martie, în jurul orei 1, la cabana din lemn situatã lîngã superbul lac acoperit de nuferi întreaga varã, din curtea familiei Zenembisi. Cum focul a izbucnit noaptea, a fost sesizat cu întîrziere, iar, pînã la venirea pompierilor, flãcãrile au mistuit 40 de metri pãtrati din acoperisul cabanei, confectionat din lemn si tablã, 24 de metri pãtrati planseu din lemn, peretii din bîrne de lemn si tîmplãria ferestrelor. Pompierii militari din Piatra Neamt s-au deplasat la locul cu pricina cu o autospecialã cu apã si spumã si au intervenit timp de aproape douã ore.
În aceiasi zi, în jurul orei 17, tot un scurtcircuit electric produs de un conductor neizolat corespunzãtor a generat un incendiu în gospodãria Anetei Stoican, din satul Tolici, comuna Petricani. Aici au ars 30 de metri pãtrati din acoperisul din lemn si plãci de azbociment al anexelor si trei tone de furaje. La solicitarea telefonicã fãcutã de proprietar, au intervenit timp de aproximativ trei ore, cu douã autospeciale, pompierii militari din Tîrgu Neamt. pagubele fiind evaluate la aproximativ 20 de milioane de lei vechi.
Un incendiu soldat cu pagube de aproximativ 80 de milioane de lei vechi a izbucnit, sîmbãtã searã, 31 martie, la locuinta lui Doru Afloarei, din Sãvinesti. Aici sinistrul a fost cauzat de amplasarea de materiale combustibile lîngã sursa de încãlzire. Au ars mai multe piese de mobilier, haine, lenjerie etc. Au intervenit pentru lichidarea sinistrului pompierii militari din Piatra Neamt. Tot acestia au intervenit, sîmbãtã dimineatã, pentru stingerea unui incendiu izbucnit, sîmbãtã dimineatã, în gospodãria lui Vasile Coserariu, din Bozieni, din cauza unui cos de fum lîngã care au fost amplasate materiale combustibile. Au ars 10 metri pãtrati din planseul de lemn, iar pagubele au fost estimate la circa douã milioane de lei vechi.

Articol afisat de 1862 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective