Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefectii din Regiunea Nord Est si-au promis sprijin pentru situatii de urgentã

Prefectura Neamt a gãzduit, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, o reuniune a prefectilor din cele sase judete ale Regiunii Nord-Est, ocazie cu care s-a semnat un protocol de colaborare între judete, în cazul în care se vor înregistra situatii de urgentã cum sînt calamitãtile, incendiile etc. Dupã ce reprezentantii celor sase judete (Botosani, Suceava, Iasi, Bacãu, Neamt si Vaslui) au semnat protocolul, luna viitoare, la Suceava, vor fi reluate discutiile pe marginea acestui subiect, dar vor fi prezenti si sefii inspectoratelor judetene pentru situatii de urgentã, care îsi vor prezenta propriile planuri de activitate pe anul în curs. Desi era asteptat la Piatra Neamt si secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Victor Paul Dobre, acesta nu a mai ajuns, fiind retinut la Bucuresti „cu probleme de serviciu“, dupã cum a declarat reprezentantul Guvernului în Neamt.
Prefectul Toader Mocanu a anuntat cã a fost aprobatã înfiintarea unui punct pentru situatii de urgentã la Poiana Teiului. „Prin înfiintarea acestui punct, vom scurta timpii de interventie în caz de urgentã. S-a întîmplat sã ardã o cabanã undeva în Durãu si, pînã au ajuns masinile de pompieri de la Piatra Neamt, focul a mistuit totul pînã la temelie. Prin protocolul semnat astãzi (sîmbãtã, 31 martie - n. r.) la Piatra Neamt, judetele din Regiunea Nord Est se angajeazã cã se vor ajuta reciproc în situatii de urgentã“, a declarat Toader Mocanu. Orest Onofrei, prefectul de Suceava, a spus cã în judetul pe care îl conduce existã cinci astfel de statii locale de urgentã, fiecare dotatã cu o ambulantã, o masinã de pompieri si una de descarcerare.
Gabriel Berca, prefectul de Bacãu, a sustinut importanta protocolului semnat sîmbãtã la Piatra Neamt, povestind din propria experientã cum, la inundatiile din 2005 si 2006, cînd orasul Pascani era sub apã, nu au existat mijloace de interventie si autoritãtile au cãutat în alte orase o barcã pneumaticã, au gãsit-o la Bacãu si au folosit-o pentru a salva vieti omenesti.
Cristian Roman, prefectul de Botosani, a anuntat cã, în urmã cu cîteva zile, s-a semnat si un alt protocol, în baza cãruia consiliile judetene se asociazã pentru a primi dotãri în valoare de 106-107 milioane de euro pentru inspectoratele judetene pentru situatii de urgentã. În baza acelui protocol, ISU Iasi va fi dotat cu un elicopter care va deservi toatã Moldova si care va avea menirea de a transporta cazurile de urgentã din Regiunea Nord-Est cãtre diverse clinici de specialitate din tarã.

Articol afisat de 1564 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S TARNA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective