Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Frauda de miliarde de la Trezorerie, anchetã internã

Frauda de miliarde de la Trezorerie, anchetã internã

• politistii asteaptã rezultatul anchetei interne declansate de Directia Finantelor Publice Neamt • „cei de la Finante au trimis o adresã în care precizeazã cã ancheta demaratã de ei necesitã verificãri mai ample“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu • persoanele vizate sînt douã angajate asupra cãrora planeazã suspiciunea cã au comis niste nereguli ce ar fi creat un prejudiciu de peste 3 miliarde de lei •

Ancheta în cazul fraudei în valoare de 3,5 miliarde de lei, sãvîrsitã la Trezoreria Neamt, se anuntã mult mai dificilã decît se astepta. Descoperitã acum mai bine de douã luni, frauda face obiectul unei anchete interne declansate de Directia de Finante Neamt. Cum rezultatul verificãrilor Auditului Intern întîrzie sã aparã, ancheta politistilor bate pasul pe loc. Politistii vor continua cercetãrile în momentul în care vor primi rezultatul verificãrilor efectuate de cãtre personalul din cadrul Directiei de Finante. „ÃŽn acest caz, Auditul Intern al Directiei de Finante a dispus un control mult mai amplu. Si asta dupã ce s-au descoperit acele nereguli. Recent, politistii de la Serviciul de investigare a fraudelor economice Neamt au primit o adresã în care se aratã cã aceste verificãri necesitã mult mai mult timp pentru finalizare, cercetãrile fiind extinse pe o perioadã mai îndelungatã. ÃŽn aceste conditii, politistii asteaptã rezultatul acestor verificãri, dupã care vor continua cercetãrile în dosar“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Surse demne de încredere din cadrul IJP Neamt ne-au declarat cã este posibil ca valoarea prejudiciului sã fie mult mai mare decît cea stabilitã initial.
Cele douã persoane suspectate cã ar fi autorii acestei tepe sînt fosta sefã a Compartimentului de gestionare si vînzare a titlurilor de stat si certificatelor de trezorerie si încã un angajat al aceluiasi compartiment. Dupã ce s-a descoperit toatã povestea, cei doi angajati si-au înaintat demisiile din functii. Interesant este cã „giumbuslucurile“ financiare au iesit la ivealã abia în prima lunã a acestui an, în conditiile în care au fost comise înainte de 2004. Neregulile au fost semnalate de Imprimeria Nationalã care a sesizat lipsa a 12 formulare de certificate de la Trezoreria Piatra Neamt. A urmat, asa cum era si normal, un control în urma cãruia sefa Compartimentului de gestionare ar fi recunoscut cã ea a sustras certificatele, întrucît avea niste probleme financiare. Cealaltã angajatã ar fi adus o parte dintre certificatele de Trezorerie lipsã, actele fiind predate politistilor, iar acestia urmeazã sã stabileascã dacã sînt sau nu autentice.
Fãrã prea multe comentarii, trebuie precizat cã ancheta se anuntã una de lungã duratã si complicatã. Rãmîne de vãzut la ce concluzie vor ajunge politistii si cum se va recupera prejudiciul creat.

Articol afisat de 2400 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective