Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Aprilie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tratamente medicale „prescrise“ de... animale

Tratamente medicale „prescrise“ de... animale

• de la Ă®nceputul anului, 163 de nemteni au ajuns la Spitalul de UrgentĂŁ ca urmare a agresiunii animalelor • majoritatea acestora au necesitat efectuarea tratamentului antirabic • 31 dintre cei care au fĂŁcut tratament sĂ®nt copii •

163 de nemteni au ajuns la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt, de la începutul anului pînã acum, dupã ce au fost victimele furiei animalelor domestice sau sãlbatice. Cei mai multi dintre cei muscati sau zgîriati de animale au necesitat efectuarea tratamentului antirabic, întrucît agresorii cu colti si gheare nu erau cunoscuti si nu se stia dacã au fost vaccinati împotriva turbãrii. Cele mai multe dintre victimele care au fãcut tratament sînt persoane adulte si locuiesc în mediul urban, dar 31 dintre acestea sînt copii. O parte dintre victimele care au necesitat tratament antirabic au fost încoltite sau zgîriate de pisici, cai, hamsteri, vulpi, sobolani, dar cele mai multe au fost atacate de cîinii vagabonzi care au împînzit orasul. O persoanã care este muscatã de un animal trebuie neapãrat sã se prezinte la medic, care sã stabileascã dacã este sau nu nevoie de tratament pentru profilaxia rabiei. Altfel, pacientului trebuie sã i se facã desensibilizare cu ser antirabic, dupã care, în prima, a treia, a saptea, a patrusprezecea si a douãzeci si opta zi de la producerea accidentului i se administreazã vaccinul antirabic.
Costurile tratamentului antirabic sînt destul de importante. Pretul unei fiole de vaccin este de 85.000 de lei, iar cel al unei fiole de ser antirabic - 20.000 de lei.
Una dintre persoanele care a avut de suferit din cauza unui animal care a muscat-o, avînd nevoie de tratament intraspitalicesc, este Maria Cojoc, în vîrstã de 70 de ani, din Borlesti, fostã staretã a Schitului Sfîntul Mina din Borlesti, cunoscutã drept maica Melania.
Sfîsiatã de cîinele unui localnic, septuagenara s-a ales cu numeroase plãgi muscate la mîna stîngã si chiar fracturã la antebrat, motiv pentru care a rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Ortopedie, timp de trei zile. Incidentul s-a întîmplat în februarie, în timp ce maica trecea prin fata casei lui Vasile Baghiu, iar cîinelea iesit din curte si a atacat-o. Victima a reusit sã scape de furia patrupedului doar datoritã unor sãteni care, auzindu-i strigãtele disperate, i-au sãrit în ajutor. Vãzînd-o cu mîinile pline de sînge, unul dintre sãteni a dus-o pe femeie la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt.
Maica Melania a mai fost atacatã de cîinele lui Vasile Baghiu si anul trecut, cînd patrupedul extrem de agresiv a muscat-o, atunci, de fatã. Din cauza fracturii suferite, dupã spitalizare, cãlugãrita a stat cu mîna imobilizatã în ghips timp de încã trei sãptãmîni.
ĂŽn afarĂŁ de tratamentul cu antibiotice injectabile care i-a fost administrat aici, pacienta septuagenarĂŁ a necesitat si efectuarea tratamentul profilactic al rabiei.
Sãtenii din Borlesti spun cã maica Melania nu este singura care a avut de suferit, cãzînd victimã furiei cîinelui lui Vasile Baghiu.
Astfel, din cauza cîinelui extrem de agresiv, localnicul în vîrstã de face, acum, obiectul unor cercetãri efectuate de politistii din localitate.

Articol afisat de 1897 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(LĂŁcrĂŁmioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective