Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 6 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Vremea“ sutilor

• aglomeratia din aceste zile, din pietele si oboarele judetului constituie prilejul ideal de actiune pentru hotii din buzunare • pentru a nu cãdea victime sutilor, politistii vã recomandã sã respectati cu strictete cîteva sfaturi •

Se stie cã hotii din buzunare actioneazã cel mai bine în zonele aglomerate. Cum în aceste zile, premergãtoare sãrbãtorilor pascale, magazinele, tîrgurile si oboarele din judet vor fi aglomerate, cu sigurantã cã si hotii din buzunare îsi vor face aparitia. Pentru a nu pica victime ale acestei categorii de infractori, politistii vã oferã cîteva sfaturi.
Este stiul faptul cã, de multe ori, furtul este comis în grup. Un individ provoacã înghesuialã, altul furã, iar al treilea primeste portofelul. În cazul în care victima sesizeazã, portofelul este aruncat, fiind foarte greu de probat comiterea infractiunii de furt calificat. Asadar, plecînd de la acest scenariu, politistii le recomandã bãrbatilor sã nu poarte portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor; sã nu foloseascã borseta în care pãstreazã portofelul si banii; sã nu tinã banii în buzunarele laterale ale hainelor. Indicat este ca portofelul si banii sã fie pãstrati în buzunarul interior. Femeilor li se recomandã sã manevreze banii în interiorul posetelor, pentru cã existã riscul ca hotii sã vadã cîti bani au viitoarele victime.
Dacã transportati o sumã mare de bani, evitati locurile aglomerate. Puteti fi urmãritã chiar de la ghiseul de bancã sau de schimb valutar, de unde ati ridicat banii. Cînd faceti diferite plãti, nu manevrati teancul de bani, ci numai suma care trebuie, fiind atente la persoanele care sînt în preajma dumneavoastrã. Dacã sînteti într-un loc aglomerat, nu tineti poseta lateral sau în spatele dumneavoastrã, ci la vedere, cît mai strîns sub brat. Acordati mai multã atentie posetelor decît plaselor cu cumpãrãturi, întrucît hotii speculeazã deseori aceastã neglijentã. Cînd urcati într-un mijloc de transport, verificati încuietoarea posetei sau buzunarul în care aveti banii. Fiti foarte atente atunci cînd constatati cã pe stradã, ori iesind dintr-un magazin sau alt loc aglomerat, persoane strãine se ciocnesc din gresealã de dumneavoastrã. Acestia pot fi uneori hoti, iar „coliziunea“ este regizatã. Controlati-vã imediat geanta, portofelul, chiar de fatã cu ei. Atentie la femeile care „se înghesuie“ numai la raioanele unde este aglomeratie si rar cer sã examineze sau sã încerce ceva. Nu judecati o hoatã dupã vîrstã, poate sã aibã 18 sau 50 ani, este la fel de versatã. Nu uitati cã majoritatea hotilor sînt îmbrãcati elegant, pentru a nu atrage cu nimic atentia.
Asa cum este cunoscut, multi dintre noi preferãm sã ne petrecem sãrbãtorile la rude, prieteni sau cunoscuti. ÃŽn aceste conditii, trebuie sã tinem cont de o serie de sfaturi pentru ca, la întoarcerea din mini vacantã, sã nu avem surpriza cã locuinta ne-a fost cãlcatã de musafiri nepoftiti. De aceea, este recomandat sã asigurati o bunã luminozitate atît în exteriorul locuintei, cît si pe casa scãrii. Cereti ajutorul unui vecin care sã supravegheze orice miscare în zona locuintei dumneavoastrã, în perioada în care sînteti plecati. Aveti grijã ca usa de acces sã fie prevãzutã cu douã încuietori, avînd sisteme de chei diferite. Montarea unui sistem de alarmã vã poate apãra de „vizitatori nedoriti“. De asemenea, lumina aprinsã sau un aparat de radio în functiune pot deruta eventualii musafiri nechemati, atunci cînd pãrãsiti locuinta.

Articol afisat de 1512 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective