Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Greva foamei la spital

Greva foamei la spital

• administratora firmei „Perla“, una dintre societãtile comerciale care detine unul dintre standurile cu bijuterii din „Unic“ jefuite în noiembrie anul trecut, nu mai vrea sã trãiascã • internatã în Spitalul Judetean, pietreanca are grave probleme metabolice si refuzã tratamentul administrat de medici •


Cadrele medicale ale sectiei Diabet si boli de nutritie de la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt, precum si conducerea acestei unitãti se aflã în alertã maximã, de cîteva zile, din cauza stãrii foarte grave a unei paciente care, de zece zile, face greva foamei. Mãrioara Mihaiu, în vîrstã de 57 de ani, din Piatra Neamt, protesteazã în acest fel fatã de indiferenta mai multor institutii, ale statului si nu numai, care nu se implicã în recuperarea unui prejudiciu de aproximativ 1,4 miliarde de lei vechi, pe care femeia l-a suferit la începutul lunii noiembrie a anului trecut, cînd a fost victima unui jaf. Femeia este administrator al firmei „Perla“ SRL din Piatra Neamt, care detine un stand de bijuterii si obiecte de valoare la parterul Centrului Comercial „Unic“. ÃŽn noaptea de 9/ 10 noiembrie 2006, douã persoane au intrat prin efractie în magazinul respectiv si au furat din standul ei mai multe ceasuri elvetiene placate cu aur de 18 karate, brãtãri si lãntisoare de argint cu diverse grade de puritate si de mare gramaj.
Mirarea femeii a fost foarte mare atunci cînd a aflat cã a fost victima unui jaf comis în magazin, cu atît mai mult cu cît standul sãu, ca de altfel cea mai mare parte din centrul comercial, beneficia de sisteme de alarmã si camere de supraveghere, care apartin firmei Cocktail Service din localitate. Marioara Mihaiu a fost de-a dreptul socatã în momentul în care reprezentantii acestei firme de pazã au afirmat cã, desi au ajuns la magazin în mai putin de patru minure, pentru cã din exterior nu s-au observat rafturi rãvãsite sau alte semne de furt, bodyguarzii au plecat fiind convinsi cã a fost vorba despre o alarmã falsã. Tot angajatii societãtii de pazã au sustinut cã erau obisnuiti ca sistemele de alarmã de al magazinul „Unic“ sã se declanseze fãrã vreun motiv serios, bãnuitã de acest lucru fiind o pisicã strecuratã, chipurile, în interiorul centrului comercial. Pe de altã parte, reprezentantii Cocktail Service au sustinut cã nu au nici o vinã pentru cele petrecute, întrucît hotii au pãtruns în magazin printr-o zonã pe care ei nu o au în pazã.
La douã sãptãmîni de la producerea jafului, politistii au descoperit cã hotul este o adolescentã în vîrstã de 16 ani, din Bicaz, care a actionat la îndemnul unui tînãr în vîrstã de 19 ani, acesta fiind considerat complice.
Patroana firmei „Perla“ a fost consternatã sã afle cã fata a fost cercetatã în stare de libertate, desi nu se afla la prima faptã de acest fel, drept pentru care în douã rînduri a stat în centre de reeducare din judet. Pe de altã parte, surpriza a fost si mai mare cînd, desi au fost prinsi hotii, a fost recuperatã doar o micã parte din bunuri, fata sustinînd cã a vîndut obiectele la mai multe case de amanet din judet.
„Am avut un mare soc si am rãmas foarte dezamãgitã cînd organele de cercetare penalã mi-au spus cã valoarea prejudiciului nu poate fi recuperatã, întrucît cei vinovati sînt niste tineri care furã ca sã trãiascã. Domnul Neamtu, patronul de la Cocktail Service, sustine cã firma sa nu are nici o vinã pentru ceea ce s-a petrecut si cã oamenii lui si-au fãcut datoria, iar reprezentantii Centrului Comercial «Unic» spun cã, de asemenea, nu au nici o vinã, desi eu le-am spus în mai multe rînduri cã, din punct de vedere al pazei si securitãtii, magazinul este complet descoperit. ÃŽn aceste conditii, cu o pierdere de aproape 1,4 miliarde de lei, sumã care din noiembrie pînã acum s-a triplat, eu mã vãd într-o situatie fãrã iesire. Furnizorii m-au înteles o vreme, dar acum mã someazã sã le înapoiez banii datorati, bãncile la care am credite îmi refuzã orice instrument de platã, mi-am pierdut casa si acum stau cu chirie, dar nu îi pasã nimãnui. Ba, mai mult, atît oamenii legii, cît si reprezentantii firmei de pazã si ai magazinului Unic se fac cã plouã“, a declarat Mãrioara Mihaiu.

Caz fãrã precedent

Cadrele medicale în îngrijirea cãreia se aflã pacienta spun cã se aflã pentru prima datã în fata unui astfel de caz si nu stiu cum sã procedeze.
„Pacienta a ajuns miercuri searã, 28 martie, la Unitatea de Primire a Urgentelor, în stare gravã. Ea suferã de diabet de 20 de ani, iar de cinci ani este dependentã de insulinã. Pe fondul supãrãrii si socului suferit, starea sa s-a agravat foarte mult. Ea a ajuns la noi pe sectie joi dimineatã, 29 martie, dupã ce în noaptea de dinainte a necesitat atît supravegherea cardiologilor, din cauza cãderii bruste a tensiunii arteriale, de la 18 la 7, cît si a medicilor din Reanimare. De joia trecutã, pacienta nu mãnîncã nimic, doar bea apã si primeste tratament perfuzabil si insulina absolut indispensabilã. Am anuntat conducerea spitalului, am chemat un psiholog, un reprezentant al Serviciului Protectie Socialã din Primãrie, dar este de neclintit. S-au instalat dezechilibre metabolice si electrolitice grave si se aflã la un pas de comã diabeticã. Mai mult decît atît, pacienta a amenintat cã va refuza si tratamentul pe care i-l administrãm. Situatia este disperatã si dacã - Doamne fereste! - ea moare, mã întreb cine rãspunde“, a declarat doctor Maria Pricope, din cadrul sectiei Diabet si Boli de Nutritie, medic curant al pacientei.

Articol afisat de 2525 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective