Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 13 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Furturile si violurile, crestere în zona Tîrgu Neamt

Furturile si violurile, crestere în zona Tîrgu Neamt

• politia din orasul de sub Cetatea Neamtului a întocmit bilantul pe primul trimestru dar nu a oferit date conctrete • zona mãnãstirilor se va afla sub supravegherea politistilor si vor fi amplasate avertismente scrise de genul „Nu parcati, se furã!“ •

Politia Tîrgu Neamt a întocmit bilantul activitãtii desfãsurate pe primul trimestru al anului 2007, dar, de aceastã datã, informatiile date publicitãtii s-au rezumat doar aprecieri de ordin general privind cresteri sau scãderi înregistrate la diverse capitole. Comandantul Politiei Tîrgu Neamt, Vasile Doroftei, a declarat cã nu are permisiunea sã facã publice date precise referitoare la numãrul de cazuri cu care s-au confruntat subordonatii în perioada ianuarie-martie 2007, dar a afirmat cã s-au obtinut rezultate bune în acest interval de timp. „A fost o perioadã de liniste. Ca activitate deosebitã putem mentiona identificarea unui grup de infractori din Suceava, care a comis furturi din apartamentele de pe raza orasului. Multumim colaboratorilor nostri, institutiilor locale pentru sprijinul acordat“, a spus Vasile Doroftei. Acesta a declarat cã nu s-au înregistrat infractiuni grave contra vietii si integritãtii corporale, cum ar fi omor sau tentative de omor, pruncucidere, vãtãmare corporalã gravã, lovituri sau vãtãmãri cauzatoare de moarte. A crescut, însã, numãrul de infractiuni privind viata sexualã, respectiv viol, fiind consemnatã si o crestere cu 5% a numãrului de furturi. Conducerea Politiei Tîrgu Neamt apreciazã cã numãrul cazurilor rezolvate a fost mai mare decît al celor înregistrate. Nu au existat infractiuni privind falsificarea de monedã sau de rele tratamente aplicate minorilor, iar numãrul mic de infractiuni privind convietuirea socialã s-a datorat factorilor de sigurantã publicã care au patrulat si au descurajat astfel de comportamente, a fost de pãrere seful politiei Tîrgu Neamt.
Au fost solutionate mai multe fapte cu autori necunoscuti, decît în intervalul similar din 2006, si a crescut numãrul infractiunilor constatate în flagrant, fiind prins si un urmãrit general. A fost confiscatã mai multã valutã si mai mult numerar în lei, fiind efectuate si controale comune, împreunã cu Garda Financiarã, Garda de Mediu, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor.
Rezultatele obtinute de Formatiunea Politie Rutierã sînt considerate bune si chiar foarte bune. „Ne-am încadrat în cerintele programului de prevenire a accidentelor rutier, initiat anul trecut, în martie“, a precizat Vasile Doroftei, fiind convins cã numãrul evenimentelor s-a redus si ca urmare a introducerii noului Cod Rutier. Pe raza orasului Tîrgu Neamt nu a avut loc nici un accident grav în primul trimestru, iar în comunele limitrofe s-au înregistrat un mort si 2 rãniti grav, cu o victimã mai putin decît în perioada de referintã din 2006. Conducerea Politiei Tîrgu Neamt si-a propus, pentru perioada urmãtoare, sã continue programul de mãsuri pentru asigurarea unui climat de liniste, iar pentru prevenirea comiterii unor infractiuni în mediul rural, au fost încheiate parteneriate cu autoritãtile locale din cîteva comune. Se urmãreste si supravegherea locurilor de interes turistic, pentru prevenirea oricãror fapte de naturã penalã sau contraventionalã, care ar putea avea drept victime turistii. Vor fi efectuate patrulãri si în zona mãnãstirilor, iar acolo unde politistii nu vor putea fi o prezentã frecventã, vor fi amplasate avertismente de genul „Nu parcati, se furã!“.

Articol afisat de 1833 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective