Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Hãrnicie comunitarã la Piatra Neamt

• Cabinetul Primarului a anuntat cã de pe 16 aprilie se vor aplica amenzile pentru cei care nu respectã curãtenia orasului • Politia Comunitarã anuntã cã a dat amenzi încã de pe 14 martie • suta de lei grei s-a aplicat doar cetãtenilor, societãtile comerciale avînd parte doar de avertismente •

Politistii comunitari pietreni sînt harnici într-o lunã cît altii într-un an. Dovadã este cã au anticipat dispozitiile date de conducerea Primãriei Piatra Neamt, institutie de la care îsi ridicã salariile, si s-au apucat de dat amenzi cu mult înainte de termenul precizat de primãrie. Luni, 2 aprilie, Cabinetul Primarului Gheorghe Stefan a transmis un apel la curãtenie, prin care pietrenii - fie ei proprietari la bloc ori agenti economici - erau rugati sã respecte normele de bunã gospodãrire stabilite de autoritãti, în spetã sã fie cu bãgare de seamã la aruncarea gunoiului. „Facem si pe aceastã cale un apel cãtre agentii economici si asociatiile de proprietari de a pãstra curãtenia orasului. ÃŽncepînd cu data de 16 aprilie a.c. echipele mixte vor trece la sanctionarea, fãrã avertisment, a celor ce nu respectã hotãrîrile Consilului Local privind buna gospodãrire a orasului“, se preciza în documentul cu pricina. Echipele mixte cuprind angajati ai Directiei Audit Corp Control, ai Directiei tehnice si ai Politiei Comunitare. Comunitarii însã au început deja sã-si facã „datoria“, dovadã fiind anuntul trimis marti, 3 aprilie, pe înserate: „Politia Comunitarã a început sanctionarea persoanelor care nu respectã regulile de depozitare a deseurilor si regulile de parcare a autoturismelor. Asa cum am avertizat populatia municipiului în apelurile fãcute (luni - n.r.) pentru pãstrarea curãteniei si pentru evitarea parcãrii autoturismelor neregulamentar, Politia Comunitarã a început sanctionarea persoanelor care se sustrag acestor norme minime de civilizatie“.
Si urmeazã faptele, fãptuitorii si contravaloarea abaterii „în functie de gravitatea faptelor“. Pe 14 si 15 martie au amendat cu 100 de lei un cetãtean pentru „depozitarea de materiale de constructii, gunoi menajer sau moluz provenit din demolãri în locuri interzise“, adicã pe str. Petru Rares nr. 41/19. Pentru aceeasi abatere, au scãpat cu fata curatã si doar cu avertisment trei firme: SC Morosanu Noel SNC (Republicii nr. 27/39), SC Costan Construct SRL (Decebal nr. 35/13) si SC Pan Com SRL (Decebal nr. 9/2). ÃŽn urmãtoarele douã zile, agentii zelosi au dat un singur avertisment, „pentru depozitarea de materiale de constructii, gunoi menajer sau moluz provenit din demolari în locuri interzise doamnei Nicorescu Antoaneta din P. Neamt, str. Veseliei nr. 4/62“. ÃŽn zilele de 19 si 20 martie, comunitarii au revenit la amendarea molozului depozitat în locuri interzise: trei bucãti a cîte 100 de lei fiecare. Desigur, cei amendati erau simpli cetãteni contribuabili, care le plãtesc salariile politistilor. ÃŽn aceeasi zi, a scãpat cu avertisment pentru aceeasi faptã Centrul de Comunicatii de pe strada Lt. Drãghiescu.
Pe 21 - 22 martie, comunitarii au repetat isprava: patru cetãteni au fost amendati cu cîte 100 de lei grei, în timp ce douã societãti comerciale - Delistar SRL si Crin Conval SRL - au fost doar avertizate. Pe 23 - 25 martie, comunitarii n-au mai gãsit nici o firmã asupra cãreia sã-si reverse milostenia, drept pentru care n-au mai dat amenzi, ci un singur avertisment, unei doamne. „Politia Comunitarã acordã permanent sprijin reprezentantilor SC Brantner Servicii Ecologice SA pentru depistarea persoanelor care depoziteazã materiale de constructii, gunoi sau moluz, provenit din demolãri, în locuri interzise, monitorizîndu-se modul în care se selecteazã gunoiul si se depune în europubele. ÃŽn paralel, sînt verificati agentii comerciali dacã au încheiate contracte pentru efectuarea serviciilor de salubrizare“, se mai spune în documentul Politiei Comunitare.
Din informatiile aduse la cunostinta opiniei publice pînã în prezent, Brantner Servicii Ecologice SA este o societate privatã, care a încheiat un contract de prestãri servicii de salubritate cu Primãria Piatra Neamt. În acest contract nu existã nici o prevedere care sã îi angajeze pe politistii comunitari bugetari, plãtiti printre altele de pietreni, sã facã pe cîinii de pazã pentru austrieci în loc sã fie în cartiere, acolo unde întreabã lumea de ei cînd are nevoie. În plus, potrivit aceluiasi contract cu Primãria, Brantner este cea care trebuie sã încheie contracte cu agentii economici si nu viceversa. Deocamdatã nu existã o hotãrîre cu caracter de lege care sã îi oblige pe patronii din Piatra Neamt sã facã sluj în fata celor cãrora le dau bani ca sã le ridice gunoiul.

Articol afisat de 1486 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective