Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Noi amãnunte despre vulpile turbate de la Farcasa si Borca

ÃŽntr-o editie trecutã a Monitorului de Neamt, în textul intitulat „Vulpile, spaima localnicilor de pe Valea Muntelui“, se relata despre interventia reprezentantilor Directiei Sanitar-Veterinare Neamt si cei ai Departamentului Medicinã Preventivã în lichidarea a douã focare de rabie apãrute recent în localitãtile Farcasa si Borca.
Potrivit precizãrilor fãcute la vremea respectivã de cãtre conducerea DSV Neamt, în satul Sabasa, din comuna Borca, paznicii de vînãtoare ai fondului cinegetic din respectiva localitate ar fi gãsit în pãdure, luna trecutã, cadavrele a douã vulpi care au fost îngropate în pãmînt la micã adîncime. Dintr-un proces verbal întocmit de lucrãtorii Postului de Politie Borca reiese însã cã nu paznicii de vînãtoare ar fi descoperit sãlbãticiunile moarte, despre ele stiind Ioan Arhire, domiciliat în Iasi si care locuieste în Borca fãrã forme legale. Potrivit documentului întocmit de politisti, unul dintre animale se afla pe o fîneatã a unui sãtean, Petru Cretu, domiciliat în zona Pîrîul Ungurului, iar cealaltã în pîrîul Scorus. Ieseanul a anuntat lucrãtorii Postului de Politie Borca despre cele vãzute si i-a condus pe acestia la locurile cu pricina.
„Numitul Arhire Ioan ne-a condus la poarta proprietãtii numitului Cretu Petru, (...) iar la stîlpul portii de acces ne-a arãtat un sac de rafie pus într-un lighean deteriorat din plastic în care se afla o vulpe moartã. Fiind examinatã de cãtre medicul veterinar nu s-au constatat leziuni de violentã prin arme de foc, capcane etc. Potrivit declaratiei numitului Arhire Ioan, acesta a gãsit vulpea moartã la o distantã de 50 de metri de terenul fîneatã al lui Cretu Petru, aproape de rîul Sabasa, în timp ce ducea gunoiul vegetal la rîu. Vulpea în cauzã a fost pusã în sac de polietilenã legat la gurã si ridicatã de cãtre doctorul veterinar, urmînd a fi expediatã la DSV Piatra Neamt pentru precizare diagnostic. ÃŽn continuare numitul Arhire Ioan ne-a condus la o distantã de doi kilometri în locul numit pîrîul Scorus din sat Sabasa, unde pe cursul unui afluent al rîului Scorus ne-a arãtat o vulpe moartã în albia afluentului. (...) Fiind examinatã de cãtre doctorul veterinar Alexandroaia Mihai prin inspectia cadavrului, nu s-au constatat leziuni de violentã prin arme de foc, capcane. Cadavrul animalului a fost ambalat într-un sac de polietilenã si legat ermetic, fiind totodatã ridicat de cãtre doctorul veterinar, urmînd a fi expediat la DSV Piatra Neamt“, se aratã în procesul-verbal întocmit de Politia Borca si semnat de mai multe persoane.

Articol afisat de 1811 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective