Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sapte interventii pe zi, la Inspectoratul de Urgentã

Sapte interventii pe zi, la Inspectoratul de Urgentã

• reprezentantii ISU Neamt au fost alertati în 217 evenimente în cursul lunii martie • 64 dintre interventii au avut drept scop stingerea incendiilor •


Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Neamt au desfãsurat o activitate intensã în cursul lunii martie. Conform statisticilor, pompierii militari ai ISU Neamt si cei voluntari au fost alertati si au intervenit în 217 situatii de urgeantã, adicã au înregistrat, în medie, sapte interventii pe zi. 64 dintre interventii au avut drept scop stingerea incendiilor. Fatã de luna martie a anului 2006, numãrul incendiilor înregistrate luna trecutã a crescut cu 41. Triplarea numãrului de incendii din martie 2007 a fost provocatã de focurile fãcute în cîmp deschis de cãtre populatia care si-a curãtat terenurile agricole si le-a pregãtit pentru arat. De altfel, incendiile provocate în acest scop reprezintã 37,5% din totalul incendiilor izbucnite în judet luna trecutã.
Mai bine de jumãtate din sinistrele înregistrate în martie, adicã 51, 39% dintre acestea au afectat gospodãriile particulare ale populatiei. Pompierii militari nemteni au intervenit pentru stingerea focului de la case particulare în 35 de localitãti ale judetului si douã localitãti din judetul Iasi, aflate în raza de competentã a ISU Neamt.
Cele mai multe dintre sinistrele înregistrate în perioada de referintã în locuinte particulare au fost generate de cosuri de fum defecte sau necurãtate. Incendiile astfel generate au izbucnit în cursul serii si al noptii. Un numãr important de sinistre din gospodãriile particulare ale nemtenilor au izbucnit în martie din caua instalatiilor electrice defecte sau improvizate. 9,3% din incendiile stinse luna trecutã de pompierii militari din Neamt au fost provocate intentionat de persoane rãu voitoare ori bolnave psihic. Alte sinistre lichidate luna trecutã de reprezentantii ISU Neamt au fost provocate de nesupraveghrea copiilor care s-au jucat cu focul, de cenusa sau scînteile cãzute din sobe, de echipamente electrice improvizate, de mijloace de încãlzire defecte sau nesupravegheate sau de neglijenta unor persoane care au aruncat la voia întîmplãrii resturi de tigarã aprinsã.
Pompierii militari nemteni au executat luna trecutã cinci misiuni pirotehnice, de asanare a teritoriului de munitia rãmasã neexplodatã din timpul rãzboiului, au intervenit pentru asistenta a douã persoane si pentru recuperarea a douã animale. Pe parcursul interventiilor a fost salvatã o persoanã si au fost salvate bunuri si instalatii în valoare de aproximativ 9,6573 ron. Pagubele provocate de incendiile izbucnite luna trecutã au fost evaluate la circa 6.000 ron.

Articol afisat de 1311 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective