Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 16 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Olimpicii internationali, la facultate fãrã examen

Olimpicii internationali, la facultate fãrã examen

• absolventii care au obtinut în perioada liceului premiile I, II, III, mentiune sau premii speciale la olimpiadele scolare internationale beneficiazã de dreptul de a fi admisi si de a urma, pe locuri finantate de la buget, cursurile a douã specializãri • copiii dascãlilor sînt scutiti de plata taxelor de înscriere •

Ministerul Educatiei si Cercetãrii a elaborat criteriile generale de organizare si desfãsurare a admiterii în ciclul universitar, pentru anul de studiu 2007-2008.
Admiterea în învãtãmîntul superior de stat si particular, pentru fiecare ciclu de studii, se organizeazã pe baza propriilor metodologii de admitere, stabilite de fiecare universitate, cu respectarea prevederilor legislatiei.
Pot candida la admiterea în ciclul de studii universitare de licentã absolventii de liceu cu diplomã de bacalaureat sau diplomã echivalentã cu aceasta. De asemenea, se pot înscrie la admiterea în toate ciclurile de studii universitare cetãtenii statelor membre ale Uniunii Europene si ai statelor apartinînd Spatiului Economic European în aceleasi conditii ca si cetãtenii români, inclusiv în ceea ce priveste taxele de scolarizare.
Un candidat declarat admis poate beneficia de finantare de la buget o singurã datã. Elevii care au obtinut în perioada studiilor liceale distinctii (premiile I, II, III, mentiune, premii speciale) la olimpiadele scolare internationale beneficiazã de dreptul de a fi admisi si de a urma, pe locuri finantate de la buget, cursurile a douã specializãri. Universitãtile vor prevedea în metodologiile proprii, în conformitate cu legislatia în vigoare, si alte conditii specifice de admitere pentru cîstigãtorii olimpiadelor si concursurilor scolare nationale si internationale.
În vederea înmatriculãrii, candidatii admisi pe locurile finantate de la buget au obligatia sã depunã, pînã la data stabilitã prin metodologia de admitere, dupã caz, diploma de bacalaureat. Institutiile de învãtãmînt superior au obligatia sã restituie în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii si neconditionat, fãrã perceperea unor taxe, dosarele candidatilor respinsi sau ale celor care renuntã la locul obtinut prin admitere. Universitãtile pot percepe de la candidati, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, taxe de înscriere pentru organizarea si desfãsurarea admiterii, în cuantumurile aprobate de senatele universitare. Acestea pot prevedea scutirea de la plata acestor taxe sau reducerea lor, prin metodologiile proprii de admitere. Copiii personalului didactic sînt scutiti de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învãtãmîntul superior, o singurã datã în cadrul unei institutii de învãtãmînt superior.
Media minimã de admitere la studii universitare de licentã trebuie sã fie minim cinci sau minim un numãr de puncte echivalent cu aceastã notã.

Articol afisat de 1445 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective