Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sedintã fulger pentru 4 milioane de euro

• sedinta extraordinarã a consiliului local a durat doar cîteva minute, alesii locali fiind, de aceastã datã, unanim de acord cu proiectele de hotãrîre initiate de cãtre primarul municipiului Roman

Consilierii locali au aprobat, în unanimitate, în sedinta extraordinarã de marti, 17 aprilie, aprobarea unui împrumut de cãtre Primãria Roman, în valoare de 14 milioane lei, adicã echivalentul a 4 miloane de euro. Împrumutul este contractat pentru o perioadã de 12 ani, cu doi ani termen de gratie, cu o dobîndã anualã de 6,01 %.
„Pe piata bancarã nu gãsim, în prezent, o altã dobîndã mai micã de 12% pentru lei, iar la euro de 7,5 %. Consider cã dobînda de 6,01% pe an este foarte avantajoasã, în conditiile în care Banc Post a oferit si un bonus de 90.000 euro“, a declarat Vasile Mocanu, consilier PSD. Primarul municipiului Roman, Dan Ioan Cãrpusor, a precizat cã acest bonus va fi folosit pentru construirea unui centru de bãtrîni care va fi amplasat pe terenul Parcului Zoologic.
Un alt punct de pe ordinea de zi a fost trecerea în administratia Agentiei de Plãti si Interventii pentru Agriculturã a unui teren de 417 metri pãtrati pentru amenajarea sediului. Proiectul de hotãrîre a întrunit, de asemenea, sufragiul celor 19 consilieri locali prezenti la sedinta extraordinarã. Banii împrumutati de la Banc Post Roman vor fi folositi de cãtre municipalitate pentru repararea si modernizarea unor strãzi din Roman, modernizarea Pietonalului Stefan cel Mare, precum si Centrul de Primire Urgente (CPU) al Spitalului Roman. Aceaste investitii au fost incluse în anexele hotãrîrii de consiliu local din februarie, prin care a fost aprobat bugetul pe 2007. Pentru CPU vor fi alocati 200 mii lei, iar pentru Pietonalul Stefan cel Mare, 6 milioane lei. 1,96 milioane lei vor fi alocate pentru alei si parcãri între blocuri din zona strãzilor Smirodava, Ion Creangã, Pãcii, Gloriei, Bulevardul Republicii, Revolutiei, Favorit I si Favorit II (Baia Comunalã), lîngã Biserica Armeneascã, în spatele Blocului Albastru, magazinului „Central“, Hotelului „Roman“ si „2 Mãgari“. Restul banilor, 5,86 milioane lei, vor fi folositi pentru modernizarea de strãzi, majoritatea dintre ele fiind în zona cartierului Nicolae Bãlcescu sau cele pe care s-a înlocuit reteaua de apã în cursul anului trecut. Pe unele strãzi, pe lîngã asfaltare, se va investi si în canalizare.

Articol afisat de 1799 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective