Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Raid la taximetristi, brutãrii, spãlãtorii si service-uri auto

Raid la taximetristi, brutãrii, spãlãtorii si service-uri auto

• în martie, inspectorii ITM Neamt au verificat 371 de angajatori • au fost constatate 1.149 de deficiente, iar 113 agenti economici au primit amenzi în valoare totalã de 188.300 ron •

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Neamt au avut în mod deosebit în atentie, în cursul lunii trecute, agenti economici care au ca obiect de activitate panificatia sau taximetria, precum si spãlãtoriile si service-uri auto. Astfel, 109 agenti economici nemteni cu astfel de activitãti au fost verificati de cãtre
În Piatra Neamt au fost verificati 17 agenti economici din industria de panificatie, fiind luate 120 de declaratii privind forma de angajare. Inspectorii ITM au identificat opt persoane care prestau muncã fãrã forme legale. Neregulile constatate au fost sanctionate cu sase amenzi contraventionale în valoare totalã de 12.000 ron. Pentru încãlcarea dispozitiilor legale în domeniul securitãtii în muncã a fost aplicatã o amendã de 4.000 lei.
Inspectorii ITM Neamt au verificat în luna martie 66 agenti economici din Piatra Neamt si Roman care au ca obiect de activitate taximetria. Au fost luate 87 de declaratii de la taximetristi, constatîndu-se cã opt dintre acestia prestau muncã fãrã forme legale. Abaterile constatate au fost sanctionate cu cinci amenzi în valoare totalã de 7.800 ron.
În ceea ce priveste activitatea din domeniul spãlãtoriilor si service-urilor auto, reprezentantii ITM echipele de control ale ITM Neamt au verificat 19 agenti economici, fiind luate 54 de declaratii. Au fost depistate sapte persoane care lucrau fãrã forme legale. Acestea si alte nereguli constatate au fost sanctionate cu amenzi în valoare totalã de 10.500 ron.
Reprezentantii ITM Neamt au efectuat, în cursul lunii martie, numeroase controale în rîndul agentilor economici, în scopul verificãrii mai multor aspecte legate de relatiile de muncã, de evidenta angajatorilor si a contractelor individuale de muncã, precum si de sãnãtatea si securitatea muncii.
În aceastã activitate au fost antrenati 20 de inspectori de muncã din cadrul ITM Neamt, care au efectuat verificãri la 371 de angajatori.
Au fost constatate 1.149 deficiente în domeniul relatiilor de muncã, securitãtii si sãnãtãtii în muncã si s-au dispus tot atîtea mãsuri pentru remedierea acestora. Din cauza gravelor nereguli identificate de inspectorii ITM, 117 angajatori au fost sanctionati cu amenzi contraventionale în valoare totalã de 188.300 ron, adicã 1,88 miliarde de lei vechi. În ceea ce priveste relatiile de muncã, inspectorii ITM Neamt au verificat în luna martie 207 agente economici la care îsi desfãsurau activitatea 4.052 salariati, din care 1.457 femei. Pentru încãlcãri ale prevederilot Codului Muncii au fost aplicate 31 amenzi, în valoare totalã de 63.300 ron si 45 de avertismente contraventionale.
În ceea ce priveste sãnãtatea si securitatea în muncã au fost efectuate în cursul lunii trecute 164 de vizite de control, care s-au soldat cu 41 de amenzi în valoare totalã de 125.000 ron.
Din cauza nerespectãrii normelor de protectia muncii, atît de cãtre salariati, cît si de cãtre angajatori, în cursul lunii martie au fost înregistrate sase accidente de muncã - unul mortal si cinci, soldate cu incapacitate temporraã de muncã.

Articol afisat de 1762 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective