Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Simulare secretizatã de Inspectoratul Scolar

Simulare secretizatã de Inspectoratul Scolar

• în cîteva scoli de tarã, îndepãrtate de centrele urbane, astãzi va avea loc o simulare a transmiterii electronice a variantei de subiect la matematicã • actiunea se realizeazã fãrã elevi si fãrã subiecte reale • sefa Inspectoratului Scolar Neamt a refuzat sã dea informatii pe marginea acestui subiect •

Desi de cîteva sãptãmîni bune se vorbeste în presã despre simularea transmiterii electronice a variantei de subiect pentru tezele cu temã unicã la matematicã, în judetul Neamt stirea este secretã. Si lucrurile stau astfel pentru cã asa decide sefa Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, profesoara Dorina Luminita Drexler, care a preferat sã nu dea declaratii pe marginea acestui subiect pentru cotidianul Monitorul. Pentru a nu afecta bunul mers al simulãrii. Facem precizarea cã informatia respectivã ar fi apãrut în cotidianul Monitorul de Neamt în aceeasi zi în care se petrece actiunea, ba, mai mult, dacã simularea a fost programatã pentru primele ore ale zilei, este greu de crezut cã directorii scolilor ar fi dat buzna la chioscurile de ziare pentru a afla din presã dacã unitãtile de învãtãmînt pe care le conduc au fost prinse în lista celor în care se face simularea sau nu. Dar chiar si asa, directorii oricum n-ar mai fi avut ce face într-o orã, douã. Le-am fi prezentat cititorilor o stire care ar fi avut impact, pentru cã în judet sînt peste 450 de scoli, sute de cadre didactice si zeci de mii de elevi cu zeci de mii de pãrinti. Ne limitãm doar la a anunta cã astãzi va avea loc simularea transmiterii electronice a variantei de subiect pentru tezele cu subiect unic la matematicã, la clasa a VII-a pe semestrul al II-lea al anului scolar în curs. Simularea se realizeazã fãrã elevi si fãrã subiecte reale, în 30% din cele 8.734 de unitãti de învãtãmînt din tarã care scolarizeazã elevi de clasa a VII-a.
La nivelul fiecãrui inspectorat scolar, comisia desemnatã pentru aceastã activitate a stabilit lista unitãtilor incluse în simularea tehnicã a transmiterii subiectelor, prioritate avînd acele scoli la care accesul este dificil sau care se aflã la distantã mare de resedinta de judet.
Dupã ce vor intra în posesia variantei de subiect transmisã de minister, membrii comisiei judetene o vor distribui în conditii de securitate cãtre scolile participante la simulare. În derularea efectivã a acestei etape se va avea în vedere faptul cã în conditiile reale de desfãsurare a acestui examen, ISJ rãspunde de securitatea si confidentialitatea subiectelor din momentul în care le primeste si pînã cînd acestea ajung în scoli.

Articol afisat de 2145 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 18.04.2007 20:21
Simularea ultimului zimbet al Luminitei ce a intunecat invatamintul nemtean
Sper ca aceasta imagine sa reprezinte ultima simulare a zimbetului celui mai nesuferit inspector general. Ilegal a devenit profesor la Colegiul National Petru Rares. Sa-i fie rusine si sa dea domnul sa nu aiba a se bucura de acel post.
Ad�ugat de Anonim la data 19.04.2007 11:35
Amatorism publicistic
Hai ca sunteti culmea...din nou d-na Drexler e cea mai nesuferita,incompetenta, etc persoana publica din judetul Neamt.
Pai daca dansa nu a avut nimic de declarat in legatura cu subiectul respe
ctiv,voi va suparati ca niste copii si incepeti sa va plangeti in gazeta?
Dar interpretarea pe care o dati gestului d-nei Drexler e penibila,rau intentionata si amatoriceasca:"daca simularea a fost programata pentru primele ore ale zilei"....pai daca nu a fost asa?
"este greu de crezut"...deci nu e imposibil!
Cu astflel de articole veniti voi... pline de inexactitati si interpretari subiective?
Cat despre impactul care l-ar fi avut un asemenea articol...exagerati,din vreme ce elevii si parintii nu au participat la acest eveniment.
Si doar nu va inchipuiti ca toti va citesc ziarul si mai ales articolele voastre legate de invatamant pline de subiectivism si amatorism publicistic.
Ca sa nu mai vorbesc de imixtiunea politicului in actul gazetaresc.
Ramaneti penibili
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective