Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MEGA TEAPÃ CU PORCI

MEGA TEAPÃ CU PORCI

• doi frati, administratori ai unei firme, sînt cercetati penal pentru înselãciune si infractiuni la Legea cecului • cei doi au achizitionat porci de la o societate din Constanta pentru plata cãrora au emis file cec fãrã acoperire • valoarea prejudiciului a fost stabilitã, în acest caz, la peste 23 de miliarde de lei vechi • în acelasi mod a fost înselatã si o firmã din Piatra Neamt •

Doi frati din Roman, Ionel si Traian Gheorghiu, în vîrstã de 38, respectiv 37 de ani, fac obiectul unei anchete penale privind prejudicierea unei societãti constãntene cu fabuloasa sumã de 23.196.540.000 de lei vechi. În acelasi dosar, cei doi mai sînt cercetati si pentru înselarea unei firme din Piatra Neamt cu suma de aproximativ 500 milioane de lei vechi. Recent, politistii din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor economice Neamt au propus începerea urmãririi penale împotriva celor doi administratori. Dupã ce a analizat dosarul, procurorul desemnat sã coordoneze ancheta a confirmat începerea urmãririi penale, acestia urmînd sã fie cercetati sub aspectul comiterii infractiunilor de înselãciune, infractiuni la Legea cecului si infractiuni la Legea societãtilor comerciale. Politistii au stabilit cã Ionel si Traian Gheorghiu, în calitate de administratori ai firmei T&F Carpil SRL Roman, au derulat afaceri cu o societatea din Constanta de la care au cumpãrat un numãr important de porci. Achizitia de animale a avut loc în perioada iunie-septembrie 2006, timp în care firma romascanã a cumpãrat de la societatea din Constanta porci în valoare de 2.319.654 ron, adicã peste 23 de miliarde de lei. Nemtenii au emis, pentru plata mãrfii, 26 de file cec În momentul în care patronii constãnteni au introdus filele cec spre decontare, au constatat cu stupoare cã firma T&F Carpil nu avea bani disponibili si se afla si sub interdictie bancarã. Imediat, administratorul firmei din Constanta a sesizat Politia, plîngerea ajungînd pe masa lucrãtorilor de la Serviciul de investigare a fraudelor Neamt.

Banii firmei, folositi în scop personal

În timpul cercetãrilor, politistii nemteni au constatat cã cei doi frati au mai emis, în numele aceleiasi firme, o filã cec si un bilet la ordin pentru o firmã din Piatra Neamt care le livrase tot animale. Cele douã documente bancare, în valoare de 47.522 ron, adicã peste 470 de milioane de lei vechi, nu au putut fi onorate din cauzã cã societatea din Roman avea lipsã disponibil financiar în cont.
Investigatiile oamenilor legii au mai scos la ivealã faptul cã administratorii si-au însusit în scop personal diferite sume de bani din creditul societãtii. Cît si cum a luat fiecare urmeazã sã se stabileascã în urma unei expertize financiar contabile ce urmeazã sã fie dispusã în dosar. Prejudiciul total a fost evaluat la 2.367.206 ron, nefiind încã recuperat. „Ne aflãm în faza incipientã a cercetãrilor si nu putem sã ne pronuntãm încã. Cert este cã procurorul desemnat în dosar a confirmat începerea urmãririi penale împotriva celor doi si urmeazã sã continuãm ancheta în vederea administrãrii probatoriului. ÃŽntr-adevãr, din datele pe care le detinem, reiese cã prejudiciul creat este foarte mare, nefiind, încã, recuperat. Vom oferi mai multe detalii atunci cînd cercetãrile vor fi finalizate. Ce stim este cã firma respectivã a derulat niste afaceri cu douã societãti, una din Constanta si una din Piatra Neamt, de la care a achizitionat animale. Pentru plata mãrfii, administratorii au emis mai multe file cec si un bilet la ordin care nu au putut fi onorate din cauza cã avea lipsã disponibil financiar în cont“, a declarat comisarul sef Ioan Pînzariu, seful Serviciului de investigare a fraudelor economice, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt.

Articol afisat de 1506 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective