Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pesedeului îi miroase a suspendare de presedinte

Pesedeului îi miroase a suspendare de presedinte

• dacã se va tine de cuvînt în cazul suspendãrii, Traian Bãsescu îsi va da demisia si, de astãzi, vom rãmîne fãrã presedinte • atributiile sefului statului vor fi preluate de presedintele Senatului, Nicolae Vãcãroiu •

Parlamentarii Partidului Social Democrat, filiala Neamt, cred cã azi va fi ziua suspendãrii presedintelui României, Traian Bãsescu. Ieri, 18 aprilie, deputatul Ioan Munteanu, în calitate de secretar general al Camerei Deputatilor, a participat la sedinta Birourilor Permanente, prilej cu care s-a discutat despre ce atitudine va lua PSD astãzi, în sedinta de plen pentru suspendarea presedintelui Traian Bãsescu. „ÃŽn interventia mea am solicitat colegilor din Birourile Permanente din Senat si Camera Deputatilor ca mîine sã avem o dezbatere serioasã, nu una pripitã, pentru cã este vorba de o problemã foarte importantã pentru cetãtenii României. Timpi pentru dezbatere va fi suficient si de aceea am sustinut sã analizãm situatia pe toate fetele. Acesti timpi se stabilesc în functie de numãrul de parlamentari - cîte douãzeci de secunde fiecare, ceea ce înseamnã cã membrii Partidului Social Democrat vor avea la dispozitie 53 de minute pentru dezbatere“, a declarat deputatul Ioan Munteanu, secretarul general al Camerei Deputatilor.

Previziuni sumbre pentru presedintele tãrii

ÃŽn cele douã camere ale Parlamentului României - Senat si Camera Deputatilor, sînt 466 de parlamentari. Desi dezbaterile pe tema suspendãrii presedintelui au fost, initial, programate pentru miercuri, 18 aprilie, alesii poporului au crezut de cuviintã cã nu este potrivit sã se recurgã la o analizã pompieristicã, acordînd mai mult timp acestui subiect. „Cred cã nu se putea face o dezbatere astãzi (miercuri, 18 aprilie - n.r.); ne-am limitat doar la a primi materialele pe care le vom analiza. Seful statului, care are statut de invitat la aceastã sedintã, poate veni cu un discurs pregãtit sau poate trimite un reprezentant care sã transmitã mesajul lui. Dacã ar fi sã dau un pronostic, cred cã discutiile de joi, 19 aprilie, vor duce la suspendarea presedintelui. Cred cã se vor aduna pentru suspendarea lui 305-310 voturi dintr-un total de 466 de parlamentari. Dacã presedintele îsi va da demisia, asa cum a anuntat, cred cã tot de mîine vom rãmîne si fãrã presedinte“, a mai declarat secretarul general al Camerei Deputatilor, deputatul PSD de Neamt, Ioan Munteanu.

Dacã Bãsescu îsi va da demisia, Vãcãroiu va veni cu o nouã echipã la Palatul Cotroceni

Presedintele Senatului, Nicolae Vãcãroiu, a anuntat, ieri, cã va veni cu o nouã echipã la Cotroceni în cazul în care presedintele Traian Bãsescu îsi va da demisia dupã ce va fi suspendat din functie si el va prelua postul de presedinte pentru trei luni, pînã la alegerile prezidentiale anticipate. El a spus cã, fiind vorba despre o perioadã mai lungã de trei-patru luni, si atunci va trebui schimbatã garnitura de la Cotroceni. Nicolae Vãcãroiu a precizat cã, în cazul în care Traian Bãsescu va fi suspendat pentru o perioadã de 30 de zile, nu se va pune problema de a se muta la Cotroceni si va gestiona problemele prezidentiale din biroul sãu de la Senat.
Vãcãroiu a mai declarat cã nu si-ar fi dorit sã tinã locul sefului statului, dar cã are experienta necesarã pentru a gestiona problemele curente legate de institutia prezidentialã, în cazul în care presedintele Traian Bãsescu va fi suspendat din functie.
Birourile Permanente ale Camerelor legislative au decis, miercuri, 18 aprilie, convocarea sedintei Parlamentului joi, la ora 9, pentru dezbaterea si votarea propunerii de suspendare a presedintelui Traian Bãsescu. Pentru suspendare este nevoie de majoritatea voturilor senatorilor si deputatilor.
Presedintele Traian Bãsescu a declarat acum douã zile, cã, la cinci minute dupã ce Parlamentul ar decide suspendarea sa, va demisiona din functie, pentru a lasa electoratul sã judece cine este mai potrivit: presedintele României sau „cine stie, Parlamentul“.
Potrivit Constitutiei, în cazul demisiei presedintelui în functie, în termen de trei luni sînt organizate alegeri pentru un nou presedinte.
Si în cazul suspendãrii din functie a presedintelui, urmatã la o lunã de referendumul pentru demitere, si în cazul demisiei sefului statului, urmatã de alegeri prezidentiale anticipate, interimatul functiei este asigurat de presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor, în aceastã ordine.

Articol afisat de 1592 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective