Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 24 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ceahlãul, neputintã ofensivã

Ceahlãul, neputintã ofensivã

• Poli Timisoara - Ceahlãul 2-0 (1-0) • au marcat Cînu ('6) si Karamian ('85 - penalty) • au fost eliminati Plesan ('47), Rãdoi ('71), respectiv Multescu ('84) • pietrenilor le-a fost refuzat un penalty •

Ceahlãul a pierdut o nouã sansã de lãsa altora locul 15 în Liga I. Galben-negrii au avut duminicã la Timisoara, împotriva lui Poli, sansa de a cîstiga trei puncte si de a depãsi în clasament mãcar o adversarã în lupta pentru evitarea retrogradãrii. Aceasta pentru cã U Craiova, UTA si Farul au ajutat echipa lui Sunda. Nemtenii au pierdut cu 0-2 în urma unui joc în care nici una dintre echipe nu a jucat fotbal. Multã dorintã, multã determinare, nervi la fel de multi, dar realizãri putine. De asemenea, la capitolul „multe“ pot fi trecute greseli elementare la pase, marcaj si preluare, „campioni“ fiind tot moldovenii. Ce nu poate fi înteles este cum a jucat Ceahlãul timp de o reprizã cu un om în plus pe teren si nu a reusit nici mãcar un sut pe poarta tînãrului Pantilimon si cum de nu a produs presiune în jumãtatea adversã atunci cînd a avut doi oameni mai mult decît Poli. Ceahlãul a dovedit, încã o datã, cã partida cu Otelul, cîstigatã cu 4-3, a fost un simplu accident. ÃŽn rest, echipa pietreanã aratã, iar si iar, cã nu stie sã atace si sã fructifice putinele ocazii pe care si le creeazã. Dacã pînã acum mai era de crezut cã fotbalistilor pietreni le lipseste sansa, acum pînã si ei trebuie sã o lase mai moale cu astfel de explicatii puerile. Cît priveste valoarea noii achizitii, Marian Alexandru, ne abtinem sã spunem prea multe, doar cã jucãtori minune am mai vãzut în urmã cu un an, cînd la Piatra Neamt fusese adus Mihai Baicu. „Un jucãtor al cãrui nume începe cu M si care este de mare valoare“, anunta ex-presedintele Mircea Crainiciuc. Si a fost o nulitate, care nu este doritã si în cazul lui Alexandru. Ceahlãul a început meciul cu o atitudine bunã, dar surpriza neplãcutã a venit din partea lui Lucian Goian, care la golul lui Cînu, din minutul 7, a sãrit pe lîngã balon. Oare îl va apãra si Multescu pe Goian în fata acuzei de gafeur?

Aproape de egalare

ÃŽn minutul 10, moldovenii au fost aproape de egalare, la sutul de la distantã al lui Mircea Ilie care a trimis balonul în bara din dreapta lui Pantilimon. Ceahlãul pãrea cã poate mai mult, chiar dacã la „mijloc“ i-au lipsit doi jucãtori tehnici, Murgan si Rusmir. Atacurile nemtenilor, atîtea cîte au fost, s-au purtat în special pe partea stîngã, unde au colaborat Mircea Ilie si Vãsîie, însã centrãrile au lãsat de dorit. ÃŽn minutul 21, Vãsîie a centrat, un bãnãtean a respins, Costel Ilie a sutat din prima, dar fãrã vlagã, iar Omoduemuke, aflat în suprafata de pedeapsã, a deviat balonul cu antebratul. Arbitrul Avram a decis continuarea jocului, desi se putea da penalty. Partea întîi a partidei s-a încheiat cu sutul frumos al lui Plesan, la vinclu, numai cã Multescu a salvat cu vîrful degetelor.
Repriza secundã a început bine pentru oaspeti, care s-au vãzut cu un om în plus pe teren din minutul 47. Plesan a faultat dur si a primit al doilea galben si astfel misiunea Ceahlãului pãrea a se usura. A urmat ocazia mare a egalãrii, însã Vrãjitoarea, din interiorul careului advers, a sutat peste poartã din pozitie excelentã. Ceahlãul putea marca si în minutul 59, cînd Mircea Ilie a deviat defectuos centrarea lui Goian si a ratat astfel o imensã sansã de a înscrie. Apoi, Poli Timisoara a fost echipa mai bunã. A stiut sã tinã de minge, a încercat contraatacuri periculoase si a tras de timp atît cît a fost necesar pentru ca jucãtorii sã nu primeascã cartonase galbene. Toate acestea se întîmplau în fata unei echipe care parcã mãcina în gol. Nu se vedea pe teren, de la jucãtorii echipati în galben, decît lipsã de imaginatie, de tupeu, de initiativã ofensivã. Fiecare astepta de la celãlat sã alerge mai mult, sã dea pasa decisivã si sã finalizeze. În minutul 71, Rãdoi l-a lovit cu cotul pe Vãsîie, a primit direct rosu, iar Ceahlãul ar fi trebuit sã preseze si mai mult. Gol s-a mai marcat tot în poarta echipei lui Sunda. Un nemtean a gresit la mijlocul terenului, Karamian a scãpat pe stînga, a pasat la Torje, care a intrat în careu si a fost faultat de Multescu. Cartonas rosu fãrã dubii, si Goian a îmbrãcat tricoul de portar, avînd în vedere cã Sunda fãcuse toate cele trei schimbãri. A marcat Karamian din penalty si jocul s-a terminat.
Partidele etapei a XXVII-a a Ligii I s-au încheiat cu urmãtoarele rezultate: UTA Arad - Otelul Galati 1-1, Jiul Petrosani - FC National 2-0, Universitatea Craiova - Unirea Urziceni 0-0, FC Vaslui - CFR Ecomax Cluj Napoca 0-0, FC Arges Pitesti - Gloria Bistrita 2-0, Steaua Bucuresti - Politehnica Iasi 1-0, Pandurii Tîrgu Jiu - Farul Constanta 1-0, Poli Timisoara - Ceahlãul 2-0, Rapid Bucuresti - Dinamo Bucuresti 1-4.

Articol afisat de 1389 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective