Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Curãtenie printre blocuri, de Ziua Pãmîntului

• 50 de copii au adunat saci de deseuri care zãceau printre blocuri de pe Calea Romanului • tinerii national liberali au trecut la vopsit si reabilitat un spatiu de joacã •

Ziua Pãmîntului a fost marcatã prin muncã de ecologizare si prin reparatii la un spatiu de joacã în municipiul Piatra Neamt. Desi data la care se aniverseazã aceastã zi la nivel mondial este 22 aprilie, în Piatra Neamt marcarea evenimentului a fost devansatã usor. Marti, 24 aprilie, circa 50 de copii cu vîrste între 6 si 14 ani au strîns maldãre de gunoaie care zãceau pe lîngã niste blocuri de pe Calea Romanului. Profesoara de ecologie Daniela Drãghiceanu, de la Palatul Copiilor din Piatra Neamt, a declarat cã a cerut sfatul Agentiei pentru Protectia Mediului pentru a afla în ce loc ar putea merge cu grupul de copii pentru ecologizare. „N-am crezut cã printre blocuri pot fi atîtea gunoaie. Am avut sprijinul Primãriei Piatra Neamt, care ne-a pus la dispozitie multi saci si mãnusi de unicã folosintã, pe care le-am utilizat cînd am adunat gunoaiele. Au fost copii de la Palatul Copiilor, de la Asociatia Explorator pentru viitor, de la Centrul de Plasament Elena Doamna si de la Grãdinita Spiru Haret. Noi am vrut sã efectuãm o actiune de ecologizare. Am mers acolo unde ne-au îndrumat autoritãtile si am umplut foarte multi saci cu gunoaie care zãceau pe lîngã blocuri“, a declarat profesoara Daniela Drãghiceanu.

Tinerii liberali au trecut la reabilitãri de Ziua Pãmîntului

Un spatiu de joacã din cartierul Dãrmãnesti a devenit bun de folosit dupã ce cîtiva tineri liberali l-au pus la punct, cu ocazia Zilei Pãmîntului. Membrii Organizatiei de Tineret a Partidului National Liberal au reabilitat si refãcut un parc de joacã pentru copii din cartierul Dãrmanesti, la sfîrsitul sãptãmînii trecute. La aceastã actiune au participat membri ai Birourilor Municipal si Judetean ale Tineretului National Liberal. În cadrul activitãtilor, acestia au înlocuit si reparat componentele lipsã, au revopsit partile metalice si au fãcut curãtenie în spatiul destinat locului de joacã. Actiunea s-a desfãsurat sîmbãtã, 21 aprilie 2007.
Ziua Internationalã a Pãmîntului a fost desemnatã în aprilie 1970, în America, unde peste 20 de milioane de oameni au demonstrat la acea datã pentru un mediu sãnãtos si durabil. Acest eveniment s-a nãscut din dorinta de a determina reprezentantii sectorului guvernamental sã îsi îndrepte atentia cãtre problematica mediului înconjurãtor. Atunci s-a reusit o alãturare fãrã precedent a republicanilor si democratilor americani, bogati si sãraci, orãseni si fermieri, muncitori de pretutindeni. De atunci, din ce în ce mai multe tãri si persoane se alãturã în fiecare an evenimentelor dedicate zilei de 22 aprilie.

Articol afisat de 1331 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective