Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dascãlii, emotiile repartizãrilor

• 252 de cadre didactice trebuie sã-si caute altã catedrã • aproape un sfert dintre cei afectati de restrîngere sînt învãtãtori • sedintele vor avea loc la sediul Inspectoratului Scolar •

252 de cadre didactice, perfectionate în predarea multor discipline scolare, care au rãmas fãrã catedrã datoritã restrîngerilor de activitate, trec astãzi si mîine prin emotiile gãsirii unui nou loc de muncã. Dascãlii vor fi prezenti la sediul Inspectoratului Scolar Judetean, acolo unde vor avea loc sedintele publice de pretransfer si transfer pentru restrîngere. De aceastã datã, nu a fost lãsatã fãrã restrîngere nici o disciplinã. Cele mai multe dosare depuse, fie cã este vorba de pretransfer, fie de restrîngere de activitate, apartin învãtãtorilor. Ei au depus la Registratura Inspectoratului Scolar Judetean Neamt nu mai putin de 70 de dosare din cele 252 cîte sînt în total. Restrîngeri se fac si pentru catedrele de religie, pregãtire/ instruire practicã, matematicã, românã, francezã, englezã, geografie, istorie, geografia României, biologie, informaticã, fizicã, educatie tehnolofica, educatie plasticã, educatie muzicalã, educatoare, chimie etc.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar al judetului Neamt sustin cã existã posturi pentru toate cadrele didactice care au intrat în restrîngere de activitate. Este posibil ca dascãlii rãmasi fãrã catedrã sã nu fie multumiti de solutia care le va fi oferitã de reprezentantii ISJ, dar, dupã cum sustin dregãtorii învãtãmîntului nemtean, teoretic, toti cei intrati în restrîngere vor fi prinsi în schema de personal, fãrã a se pune problema sã rãmînã fãrã serviciu. Rãmîne de vãzut cum se vor solutiona dosarele pentru pretransfer, pentru cã în aceste cazuri dascãlii urmãresc sã schimbe locul de muncã pe care l-au avut pînã acum cu un altul, mai atractiv.
Conform programãrii fãcute de ISJ, la sedintele publice pe discipline, de astãzi, de la ora 8, vor fi prezenti profesorii de istorie si geografie, la 9.30, profesorii de matematicã si de fizicã, la ora 12 - profesorii de chimie si biologie, iar la ora 13 -profesorii de limba românã, francezã si englezã. La ora 15, vor fi împãrtite catedrele de educatie fizicã si sport, educatie plasticã, educatie muzicalã, educatie religioasã si educatie psihopedagogicã. Ziua de vineri, 28 aprilie, începe cu sedinta rezervatã disciplinelor tehnice, la ora 10.30 fiind asteptate educatoarele, iar de la ora 13 va începe solutionarea dosarelor depuse de învãtãtori. Cazurile rãmase nesolutionate mai au o sansã în etapa detasãrilor în interesul învãtãmîntului, care se va derula în perioada 4-8 mai, cu înregistrarea cererilor venite din partea unitãtilor de învãtãmînt. Reprezentantii Inspectoratului Scolar au mai precizat cã solutionarea cererilor se va face pînã pe 10 mai.

Articol afisat de 1628 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 26.04.2007 12:48
Titularizarea Dorinei Drexler
Ar fi bine ca inainte de miscarea profesorilor, ISJ sa faca public cum a fost titularizata D. Drexler la Liceul comercial si Colegiul Petru Rares. Aceasta este titular de scoala generala, a transformat scoala in liceu si s-a transferat prin restrangere de activitate CNPR. Cum este posibil asa ceva? Desi au aparut clase de liceu Ea a intrat in restrangere! Sa faca publice docmentele prin care a ocupat orele scoase vacante pe 4 ani la CNPR, precum si procesele verbale ale Consiliului profesoral de la CNPR in care s-a hotarat acest lucru.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective