Bolnavii vor mînca bine la... poarta spitalului
• o societate romascanã a închiriat spatiul de la intrarea în Spitalul Roman si va deschide un chiosc cu produse de tip Fast-Food
O societate romascanã care comercializeazã produse de tip Fast-Food va veni în sprijinul bolnavilor internati la Spitalul Municipal de Urgentã Roman, compensînd cumva masa care se serveste în spital. Astfel, miercuri 25 aprilie, firma respectivã a cîstigat licitatia pentru închirierea unui spatiu din curtea spitalului, chiar la intrarea în curtea institutiei. ÃŽn spatiul care mãsoarã sase metri pãtrati se va amenaja un chiosc de unde pacientii internati în spital vor putea achizitiona mîncare caldã. „Tin s-o felicit pe doamna juristã Lilia Moise, care împreunã cu domnul director administrativ Costel Zavalichi si ceilalti membri ai comisiei s-au ocupat de aceastã licitatie, pentru cei sase metri pãtrati unde a functionat pînã acum un chiosc de difuzare a presei. Am obtinut 12,2 milioane de lei pe lunã, atrãgînd o sumã foarte importantã la veniturile proprii ale spitalului. ÃŽn felul acesta vom reusi sã acoperim acele «gãuri» pe care le avem la cheltuielile cu materialele sanitare si alte capitole deficitare din buget. Sã ne ajute Dumnezeu sã functioneze firma respectivã care va comercializa produse de tip Fast-Food“, a declarat doctor Virgil Trofin, managerul Spitalului Municipal de Urgentã Roman. Acest lucru nu poate fi decît benefic pentru bolnavii internati la Spitalul Roman, în conditiile în care conducerea spitalului nu are un buget îndestulãtor care sã permitã alocarea hranei pentru bolnavi, mãcar în limita cuantumului stabilit prin lege, respectiv 65 lei pe zi de bolnav. Managerul spitalului Roman, doctor Virgil Trofin a declarat cã, în prezent, unitatea sanitarã nu-si permite mai mult de 35-40 lei zilnic pentru masa fiecãrui bolnav, însã face demersurile necesare pentru a suplimenta hrana diabeticilor, a lehuzelor, gravidelor si copiilor. Conducerea spitalului face eforturi pentru a achizitiona sãptãmînal, în medie, 120 de kilograme de carne de pasãre care sã ajungã pe masa bolnavilor.
|