Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 27 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
RUSINE, un cuvînt blînd pentru jucãtorii Ceahlãului

RUSINE, un cuvînt blînd pentru jucãtorii Ceahlãului

• Ceahlãul - Universitatea Craiova 0-2 (0-1) • dupã meci, Gheorghe Stefan a stat la tribuna oficialã aproape o orã • ieri, echipa a plecat la Arad • mare parte din „fotbalistii“ adusi de antrenorii care s-au perindat pe la Piatra Neamt nu prea stiu cu ce se „mãnîncã“ fotbalul • jucãtorii au fost amendati cu 2000 de dolari pentru evolutia cu oltenii •

Nici nu sînt cuvinte care sã descrie ceea ce a jucat Ceahlãul în partida de miercuri searã cu Universitatea Craiova. Elevii lui Sunda si-au bãtut joc de aproape 5.000 de oameni care au venit la stadion si au sperat într-o victorie care sã mãreascã sansele de salvare de la retrogradare. Ceahlãul nu a jucat nimic, a ratat si putinele ocazii pe care le-a avut si a gafat nepermis în defensivã. Pentru ca toate sã se întîmple într-un meci de fotbal, jucãtorii s-au certat între ei pe teren, în vãzul lumii, arãtînd tuturor cã numai despre echipã nu poate fi vorba la Piatra Neamt. O adunãturã de mercenari, care au venit în iarnã la comanda altui mercenar, Florin Marin, si care acum nu se simt vinovati cu nimic fatã de Ceahlãul. Oricum, ei îsi vor lua banii si vor pleca la varã, pentru cã au contracte semnate pe numai o jumãtate de an.
Miercuri, Ceahlãul a cîstigat, poate, un portar: Andriy Fedorenko. Cãpitanul Iencsi a fost cu totul altceva decît acel fundas central care ar fi trebuit sã dea sigurantã echipei (n.r. - nu a fãcut-o niciodatã de la revenirea la Ceahlãul). Goian a jucat ceva, dar a terminat prin a se certa cu Puricã la momentul executãrii unei lovituri libere, ceea ce înseamnã „o cãrutã“ de indisciplinã, iar Forminte si Nohai au jucat si fundasi centrali si mijlocasi, din lipsã de solutii. Ultimul a gafat, însã, la golul doi al Craiovei, stergînd astfel si fãrîma de lucru bun fãcut pînã atunci. Puricã si Costel Ilie au jucat în nota echipei, iar Vãsîie a arãtat, încã o datã, cã mai bine pleca în momentul în care a aruncat tricoul Ceahlãului, pe vremea lui Moldovan. Mircea Ilie a fost cel putin indolent miercuri seara. Nu a fãcut douã sprinturi serioase în 90 de minute. Dar a avut timp pentru un conflict verbal cu Forminte. Rusmir a impresionat din nou prin „nimic“, dupã ce în varã, ca si în iarnã, a fãcut ravagii în amicale. Vrãjitoarea a fost din nou „blocat“, ba de adversari, ba de lipsa simtului de golgheter pentru care fusese adus. Se pare cã va fi unul dintre cei care la varã vor pleca zîmbind de la Piatra Neamt, stiind cã bani are în cont si de la Ceahlãul. Marian Alexandru a bifat doar un nou joc în tricoul galben-negru, pentru cã, se pare, nu a atins nici mingea în putinele minute în care a fost în teren. Ionut Enache a arãtat maximum din ce poate da, iar Bãnutã nu se ridicã, sub nici o formã, la nivelul dorit la Ceahlãul. Toate acestea în timp ce Negoitã, Dobre si Costescu „s-au cerut afarã“, dupã cum a spus Sunda. Explicatia a venit, însã, de la un jucãtor: „Sînt diferente prea mari între jucãtori. Din toate punctele de vedere“. „Multi au arãtat cã nu sînt în stare sã mai joace la acest nivel. Din varã vor pleca, iar despre valoarea lor va vorbi numai esalonul în care vor juca“, a mai putut spune si Aurel Sunda.
Din pãcate, pentru club, nu actuala echipã plînge pentru situatia în care a ajuns, ci foste glorii si fosti antrenori care la tribuna oficialã aveau ochii în lacrimi si erau negri de supãrare. Dar asta nu mai conteazã.

Teoretic sînt sanse, practic nu

Dacã poate cineva sã creadã, mai sînt sanse de scãpare pentru Ceahlãul. Dacã Universitarea Craiova a cam iesit din zona locului 15, acolo au mai rãmas UTA si Farul alãturi de echipa lui Sunda, diferenta între moldoveni si ceilalti fiind de numai 3 puncte. Teoretic, Ceahlãul poate urca peste una din cele douã amintite mai sus, practic, este foarte greu, avînd în vedere programul nemtenilor.
Prima ocazie de gol a meciului de miercuri a apartinut oltenilor, însã Fedorenko a avut o interventie salutarã la sutul din careu al lui Baird, în minutul 11. Ucrainianul nu a mai avut ce face însã în minutul imediat urmãtor, pentru cã fundasii pietreni l-au pierdut pe Costea în careul lor si craioveanul a deschis scorul. ÃŽn minutul 13, Mircea Ilie a fost blocat de Stoica, pentru ca în minutul 17, acelasi atacant pietrean sã fie blocat în careul advers. Bornescu a intervenit salvator la sutul bun al lui Puricã, în minutul 21, pentru ca sase minute mai tîrziu, Costel Ilie si imprecizia lui Dina sã nu lase Craiova sã îsi mãreascã avantajul de pe tabelã. Prima ceartã între jucãtori pentru executia unei lovituri libere s-a consumat în minutul 40, cînd „victorios“ a fost în final Rusmir, dar sîrbul a executat ca la rugby. Acelasi jucãtor a ratat în minutul 42 o ocazie imensã de egalare. Dupã un un-doi norocos cu Vrãjitoarea, Rusmir a rãmas singur cu Bornescu pe care l-a luat, însã, la tintã. ÃŽn minutul 47, Mircea Ilie a sutat din prima, dar a trimis pe lîngã poartã, pentru ca, în minutul 53, Vrãjitoarea sã ajungã în pozitie bunã, dar sã fie blocat în momentul sutului de Mitchell. Fedorenko l-a blocat, douã minute mai tîrziu, pe Baird scãpat de partea stîngã a atacului oltenilor, portarul pietrean avînd o altã interventie foarte bunã la sutul din careu al lui Dina ('70). Jucãtorul Craiovei, Dina, i-a furat mingea lui Nohai ('84), aflat în posturã de ultim apãrãtor si a marcat golul doi. Astfel, Ceahlãul a încheiat în genunchi un meci slab din toate punctele de vedere, la fel ca la Timisoara, cînd s-a „jucat“ dupã acelasi scenariu. Cã suporterii Ceahlãului sînt extrem de supãrati pe jucãtori o demonstrazã si cele petrecute la meciul cu Jiul Petrosani. Atunci, cîtiva membri ai galeriei au afisat în timpul partidei un baner pe care se putea citi: „STADION DE 6 MILIOANE... ECHIPÃ LA
RETROGRADARE. NU VÃ E RUSINE! OARE?“ Se pare cã nu. Dupã meciul cu Universitatea Craiova jucãtorii Ceahlãului au fost amendati cu 2000 de dolari.

Articol afisat de 1584 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA, foto Ciprian IORGU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective