Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 7 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cafea, „cearsafuri“ colorate, Bãsescu în poze si la casetofon

Cafea, „cearsafuri“ colorate, Bãsescu în poze si la casetofon

• pe tot ce s-a putut inscriptiona în „Cafeneaua lui Bãsescu“ s-au pus lozinci electorale, gen „desi e neagrã, cafeaua noastrã nu are nici un strop de petrol“, „dati-ne presedintele înapoi“ sau „ei sînt doar 322, nu-i lãsa sã hotãrascã pentru tine“ • cafeaua gratuitã a fost atractivã doar pentru membrii de partid •

PD Neamt a inaugurat, ieri, „Cafeneaua lui Bãsescu“ pe terasa discotecii XXL din Piatra Neamt. O masinãrie de fãcut cafea a fost instalatã lîngã usa localului, mesele au fost împopotonate cu meniuri si „servetele“ de pe care zîmbeste presedintele suspendat, douã mese au fost scoase în stradã cu tot cu umbrelute, pentru ca democratii de la organizatia de tineret sã împrãstie materiale promotionale pro-bãsesciene, iar trei fatade au fost decorate cu „cearsafuri“ uriase pentru a-i face campanie patronului spiritual al asezãmîntului, Traian Bãsescu. Mesajele întipãrite pe bannere sînt împotriva Parlamentului, sînt pentru aducerea lumii la vot si pentru pus stampila pe „Nu“: „Parlamentul ne vrea în Congo. Rãmînem cu Bãsescu în România. Sîmbãtã, 19 mai, vino si voteazã împotriva demiterii presedintelui României, Traian Bãsescu!“. „Mergi la vot“, recomandã Traian Bãsescu dintr-o altã pozã, „Ei sînt doar 322, NU-i lãsa sã hotãrascã pentru tine!“. Un al treilea banner prezintã un buletin de vot, evident cu stampila pe „Nu“.
Vizitatorii din primele ceasuri de cafenea au fost membrii de partid si presa. Echipa PD fãcea planuri de bãtaie, cu liste si listute, delectîndu-se, evident, cu licoarea neagrã oferitã moca de sefii de partid. Pe servetul de sub ceascã scrie inspirat „desi este neagrã, cafeaua noastrã nu contine nici un strop de petrol“. ÃŽn locul listei de preturi, este tot icoana lui Bãsescu, în ipostazã electoral-gînditoare. Gratis nu este doar cafeaua, ci si pliantele si un ziar central în care democratii îl ridicã în slãvi pe seful suspendat. Fiecare trecãtor prin zonã primeste un pachet cu aceste hîrtii. Multi le aruncã dupã ce trec de colt. Eventual, pãstreazã insigna cu „NU demiterii presedintelui!“. ÃŽn campania pentru referendum, democratii nemteni n-au precupetit nici un efort si au aruncat în luptã tot ce-au avut mai bun. Inclusiv bani pentru tipãrirea unor bancnote cu „322 de lei fãrã valoare“. „Refuzã demiterea. Plãteste-le-o pe 19 mai. Falsificarea acestor bancnote ne lasã indiferenti“, mai scrie pe hîrtie. Un alt afis înfãtiseazã un copil de trei - patru ani, care vorbeste la mobil: „Alo... 322? Dati-ne presedintele înapoi“. „Aceastã cafenea are ca scop oferirea unui contact direct a cetãtenilor cu membrii Partidului Democrat, avînd ca scop informarea despre procedura de vot, adevãratele motive ale demiterii presedintelui Traian Bãsescu. Organizatia localã PD îsi propune sã discute, în aceste douã sãptãmîni, cu cît mai multi cetãteni, atît din Piatra Neamt cît si din împrejurimi, astfel încît votul din 19 mai sã reflecte cu adevãrat intentia popularã. Cafeneaua este fãcutã pentru un contact cît mai accesibil cu cetãtenii, stiut fiind faptul cã sediile de partid oferã, de multe ori, un cadru mai oficial si mai ostil cetãtenilor neavizati. Sperãm în convorbiri cît mai prietenoase si, de ce nu, sã dãm dreptul cetãtenilor de a discuta între ei pro si contra lui Traian Bãsescu“, a declarat deputatul Marius Rogin, presedintele PD Neamt, cel care a fost maestru de ceremonii al Cafenelei, ieri la prînz.
Între douã melodii redate de calculator, din cînd în cînd, în difuzoare se auzeau discursurile lui Traian Bãsescu, tinute în alte locuri prin tarã, în care a avut timp si bunãvointã sã ajungã în campanie electoralã pre-referendum. Pe la ora 13 a început ploaia.

Articol afisat de 2336 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective