Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Autoincendiere pentru Isaura

Autoincendiere pentru Isaura

• un bãrbat în vîrstã de 21 de ani, din comuna Sagna, s-a stropit cu benzinã si si-a dat foc în urma unui scandal conjugal • autoincendierea a avut loc în curtea socrului • Constantin Stanciu a ajuns la spital cu arsuri grave • un alt bãrbat a suferit arsuri grave, dupã ce a aprins un chibrit pentru a verifica o butelie •

Un tînãr în vîrstã de 21 de ani, din comuna Sagna, a ajuns ieri tortã vie, dupã ce s-a stropit cu benzinã si si-a dat foc. Cazul poate fi considerat un adevãrat episod dintr-o cunoscutã telenovelã brazilianã, întrucît victima, Constantin Stanciu, nu a putut suporta gîndul cã pãrintii iubitei sale, Isaura, nu le acceptã relatia. Tînãrul îndrãgostit a ales sã-si punã în aplicare macabrul plan chiar în curtea lui Constantin T., „socrul“ sãu, care îl gãzduia alãturi de concubinã.
Conform declaratiilor lui Constantin Stanciu, dupã un scandal conjugal, ca sã uite de supãrare, s-a dus la cîrciumã si a bãut pînã s-a îmbãtat. Chiar cu aburii alcoolului în cap, bãrbatul nu a uitat de cearta cu nevasta si, cînd a ajuns acasã, s-a dus într-o magazie unde stia cã are o sticlã cu benzinã, s-a stropit pe cap, pe fatã si pe torace si si-a dat foc folosindu-se de un chibrit. A rezistat pret de cîteva secunde fãrã sã scoatã nici un sunet, dar cînd a început sã ardã ca o tortã, din cap si pînã la jumãtatea corpului, si nu a mai putut rãbda usturimea si durerea, a început sã tipe. Speriatã de tipetele disperate, sotia lui Stanciu a iesit din casã si, socatã de imaginea sotului sãu, a luat o pãturã de pe pat si a aruncat-o peste bãrbat, chinuindu-se sã stingã flãcãrile. Apoi a sunat la Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt si a solicitat o autosanitarã, pentru a-l duce la spital pe autoincendiat. Dupã ce a primit primele îngrijiri medicale la Spitalul Municipal de Urgentã Roman, constatîndu-se cã starea bãrbatului este destul de gravã, acesta a fost transferat la Spitalul Judetean Neamt. Investigatile efectuate aici au arãtat cã Stanciu a suferit arsuri de grad II si III pe aproximativ 20% din suprafata corpului, fiindu-i afectate fata, gîtul, toracele si mîinile.
„Starea pacientului este criticã în momentul de fatã, mai ales din cauza arsurilor de cãi respiratorii pe care le-a suferit. Acestea îi vor creea mari neplãceri pacientului, a cãrui stare este posibil sã se complice prin aparitia infectiilor la nivelul aparatului respirator. Nici profunzimea celorlalte zone afectate de arsuri nu este de neglijat, dar tinînd cont de faptul cã pacientul este tînãr, iar organismul sãu are resurse, are sanse mari de refacere“, a declarat doctorul Iorgu Curelaru, seful sectiei Chirurgie Plasticã si Reparatorie.
Tot cu arsuri de grad II si III, s-a ales si Vasile Neagu (foto), în vîrstã de 42 de ani, din Roman, dar pe o suprafatã mai micã a corpului, în urma unui accident casnic. Bãrbatul a schimbat butelia de la aragaz si, din neatentie, cînd a montat ceasul, a deschis putin robinetul recipientului cu gaz. În momentul cînd a aprins chibritul, gazele emanate s-au aprins, iar focul i-a izbucnit în fatã bãrbatului. Încercînd sã îsi fereascã fata si cu precãdere ochii, bãrbatul a suferit arsuri si la mîini. Si acest pacient se aflã în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Chirurgie Plasticã si Reparatorie, dar pronosticul în cazul lui este mult mai bun, avînd sanse sã se refacã mai repede.
În aceeasi zi a fost internat, în aceeasi sectie, Octavian Niculescu, în vîrstã de 12 ani, din Zãnesti, care s-a ars la mîna dreaptã cu smoalã fierbinte, în timp ce o ajuta pe mama sa sã repare acoperisul unui cotet.

Articol afisat de 1901 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective