Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sindicalistii, propuneri pentru îmbunãtãtirea Statutului cadrelor didactice

Sindicalistii, propuneri pentru îmbunãtãtirea Statutului cadrelor didactice

• de la Neamt au plecat unsprezece propuneri • MEdCT adunã propuneri din toatã tara, iar la sfîrsit va trage linie pentru forma finalã a statutului •

Sindicalistii nemteni din domendiul educatiei au pregãtit o listã cu propuneri de îmbunãtãtire a continutului Statutului cadrelor didactice. Solutiile gãsite de acestia au fost trimise pe adresa Minsterului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului si se sperã cã vor fi luate în seamã mãcar partial, dacã nu în totalitate. Anul acesta, va fi finalizat un document de mare importantã pentru echilibrul de care are nevoie sistemul educational românesc. Este vorba despre Statutul cadrelor didactice, care va stabili principalele repere organizatorice pe baze care se vor situa în concordantã cu economia de piatã europeanã. Pentru a satisface pe toatã lumea, MEdCT primeste din toate judetele propuneri de îmbunãtãtire a cadrului legal al dascãlilor.
De la Neamt, a plecat cãtre MEdCT un set de unsprezece sugestii de îmbunãtãtire a continutului, purtînd semnãtura presedintelui Sindicatului Liber al Lucrãtorilor din ÃŽnvãtãmînt si Cercetare Stiintificã Neamt, profesorul Florin Florescu. Printre sugestiile pornite de la Neamt se numãrã decontarea cheltuielilor cu transportul pentru întreg personalul didactic si didactic auxiliar din unitãtile de învãtãmînt de stat, care nu au domiciliul sau resedinta în localitatea în care îsi desfãsoarã activitatea. Acum, aceste decontãri se fac doar pentru personalul didactic. Se mai propune ca statutul sã specifice faptul cã nu pot ocupa simultan functii de conducere în aceeasi unitate sau institutii de învãtãmînt persoane care sînt sot-sotie, rude sau afini pînã la gradul II. Dupã cum a propus MEdCT, interdictiile merg pînã la gradul IV, dar aceste restrictii extinse ar împiedica accesul la functii în conformitate cu valoarea profesionalã. Liderii de sindicat nemteni au mai propus ca directorii sã profeseze la clasã, deoarece „lipsa de activitate la catedrã duce la deprofesionalizarea directorilor si la incapacitatea de a reveni la un nivel profesional corespunzãtor la catedrã“. Sindicalistii au mai propus ca personalul didactic calificat, dar care desfãsoarã activitatea didacticã în zone izolate, sã primeascã o indemnizatie între 5 si 50% din salariul de bazã al functiei didactice, motivînd cã existã localitãti cu conditii dificile, unde atragerea personalului didactic este deficitarã.
Profesorul Constantin Baroi, vicelider al Sindicatului Liber al Lucrãtorilor din Învãtãmînt si Cercetare Stiintificã Neamt a declarat cã si dacã o singurã propunere plecatã de la Neamt va fi cuprinsã în continutul viitorului statut, existã motive de satisfactie.

Articol afisat de 2027 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective