Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 10 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Director nou la Autoritatea de Sãnãtate

Director nou la Autoritatea de Sãnãtate

• de la începutul lunii mai, doctor Maria Cãescu nu mai este director adjunct cu probleme medicale al respectivei institutii, întrucît i-a expirat mandatul interimar • domnia sa nu a mai dorit prelungirea acestuia, ci a preferat sã îsi ocupe postul din cadrul Inspectiei Sanitare de Stat • noul director adjunct pe probleme medicale va fi farmacista Ana Tascã, propunerea în acest sens fiind trimisã la ministerul de resort •

Structura de conducere a Autoritãtii de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt a suferit modificãri de la începutul lunii mai, datã la care a expirat mandatul de director executiv adjunct pe probleme de asistentã medicalã al doctoritei Maria Cãescu (foto). Conform legii, acesta putea fi prelungit la cererea directorului executiv al institutiei, doctor Lãcrãmioara Ciobanu, numai cã în ciuda intentiilor si insistentei acesteia, doctor Maria Cãescu a refuzat sã mai ocupe functia de dinainte.
„Vã rog sã nu interpretati gresit gestul meu, dar asa cum i-am explicat si doamnei director Lãcrãmioara Ciobanu, nu mã feresc de rãspundere si nici nu dau bir cu fugitii, dar tinînd cont de unele reorganizãri care se anuntã la nivelul autoritãtilor de sãnãtate publicã din toatã tara, cred cã a venit momentul sã mã întorc la postul meu de drept, care este în cadrul Inspectiei Sanitare de Stat. Cum specializarea mea este în managementul sãnãtãtii publice, am decis sã îmi desfãsor de acum încolo activitatea în respectivul departament al Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, pe post de inspector“, a declarat doctor Maria Cãescu.
În consecintã, directorul executiv al ASP Neamt a trimis la Ministerul Sãnãtãtii Publice propunerea de învestire în functia de director adjunct pe probleme medicale a farmacistei Ana Tascã.
Aceste mandate interimare ale directorilor din cadrul autoritãtilor de sãnãtate publicã din toatã tara existã în virtutea transformãrii de anul trecut a vechilor directii de sãnãtate publicã. Cei care ocupã functiile de conducere nu au dat concurs pentru ocuparea acestor posturi si, ca atare, functioneazã în baza unor mandate interimare care au o anumitã valabilitate.
Potrivit zvonurilor care circulã în sistemul sanitar, este posibil ca autoritãtile de sãnãtate publicã sã fie curînd desfiintate, Eugen Nicolãescu, ministrul Sãnãtãtii, declarîndu-si, la un moment dat, aceastã intentie.
Dupã modelul tãrilor din Uniunea Europeanã, se pare cã se doreste ca inspectiile sanitare de stat sã iasã din cadrul autoritãtilor de sãnãtate publicã si sã devinã institutii independente subordonate direct Ministerului Sãnãtãtii. Rãmîne de vãzut ce se va întîmpa cu Departamentul de Supraveghere a Stãrii de Sãnãtate, institutie din prerogativeler cãreia a preluat, în urmã cu cîtiva ani, Directia Sanitar-Veterinarã.

Articol afisat de 1671 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective