Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elevii nemteni, douã locuri I la Concusul National „Made for Europe“

• faza finalã a competitiei a avut loc la Brãila • elevii merituosi sînt de la Liceul cu Program Sportiv Roman si de la Liceul de Artã „Victor Brauner“ Piatra Neamt •

Elevii nemteni s-au prezentat foarte bine la faza nationalã a concursului „Made for Europe“, editia 2007, obtinînd un premiul I si unul II. Dupã cum a declarat Dorina Luminita Drexler, sefa Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, în perioada 4-6 mai 2007, la Brãila a avut loc faza nationalã a Concursului de produse finale ale proiectelor de Cooperare Europeanã „Made for Europe“, organizat la initiativa Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului (MEdCT), Directia Generalã Management ÃŽnvãtãmînt Preuniversitar, în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Brãila. La concurs, cele 96 produse finale promovate de judete la faza nationalã au fost prezentate Comisiei Nationale de Evaluare, în majoritatea cazurilor de cãtre elevi, calitatea prezentãrii contribuind la evaluarea candidaturilor.
Judetul Neamt a fost reprezentat de scolile ocupante ale primelor douã pozitii la faza judeteanã a concursului, elevii delegati prezentînd rezultatele unor proiecte Comenius 1.3 - de dezvoltare scolarã. „Produsele finale prezentate au fost dintre cele mai bune si juriului i-a fost destul de greu sã delibereze în privinta cîstigãtorilor“, a declarat Corina Leahu, responsabil Comenius la Agentia Nationalã Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formãrii Profesionale.
Echipa judetului Neamt, formatã din elevii de la Liceul cu Program Sportiv Roman, a obtinut locul I cu „Platforma Internet interactivã, pentru proiectul «Utilizarea TIC pentru o mai bunã cunoastere a traditiilor, culturii si relatiilor interumane în tãrile europene»“.
Tot pe locul I s-au clasat si elevii de la Liceul de Artã „Victor Brauner“ Piatra Neamt, cu 2 CD- uri suport pentru dezvoltarea de competente în pictura si muzica renascentistã, la proiectul „Dezvoltare de competente transversale comune în învãtãmîntul vocational“.
MEdCT a oferit diplome si premii în bani, ca la orice olimpiadã. „ÃŽn ansamblu, initiativa si realizarea acestei prime editii a concursului «Made for Europe» s-au dovedit o reusitã; elevii, prin maniera de prezentare a rezultatelor muncii echipei de proiect din scolile unde activeazã, au reusit sã creeze o mai bunã vizibilitate a proiectelor europene“, a declarat sefa ISF, Dorina Luminita Drexler.

Articol afisat de 1517 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Ochiul_public la data 19.05.2007 06:59
Uau...
Uite ca se poate scrie si ceva de bine. Se pare ca nu toate merg rau in invatamantul nemtean!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective