Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 11 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Vrãjealã“ de referendum. „Povesti“ cu permise si pasapoarte

„Vrãjealã“ de referendum. „Povesti“ cu permise si pasapoarte

• secretarul general al Guvernului afirmã sus si tare cã, începînd cu 1 iunie, românii vor putea obtine pasapoarte, permise de conducere si certificate fiscale în numai douã ore • Ilie Bolojan a uitat sã spunã cã legislatia actualã nu dã nici o sansã ideii sale •

Situatia politicã confuzã si goana dupã voturile electoratului, asteptat la Referendumul din 19 mai, îi face pe unii dintre cei care ne conduc sã debiteze ineptii. Este si cazul secretarului general al Guvernului, Ilie Bolojan. Acesta a declarat acum douã zile cã, de la 1 iunie 2007, permisul de conducere auto, certificatul de înmatriculare a masinii, pasapoartele în regim de urgentã si cazierele fiscale vor fi eliberate în maximum douã ore. Promisiunea, care are drept scop alinierea serviciilor publice la cele europene, este una hilarã, chiar dacã la public „dã“ bine. Si spunem acest lucru pentru cã Bolojan nu a fãcut nici o precizare cu privire la actuala legislatie privind eliberarea documentelor mai sus amintite. Pentru a se pune în practicã cele spuse de Ilie Bolojan, ar trebui ca legea actualã sã fie modificatã. Si asta pentru cã, în acest moment, cazierele fiscale si pasapoartele nu au cum sã fie eliberate în termenul dorit de Bolojan. Legea prevede clar cã persoanele fizice, cît si persoanele juridice pot obtine cazierul fiscal în termen de 5 zile lucrãtoare de la data depunerii cererii. De asemenea, pasapoartele se elibereazã în 20 de zile, iar în caz de urgentã, termenul este de 3 zile. Cum pot functionarii sã încalce legea, numai cei din Guvern stiu. Cert este cã aceste termene, chiar dacã documentele pot fi emise mult mai repede, sînt prevãzute pentru a verifica datele celor care solicitã aceste acte.
„ÃŽn acest moment, cererea de eliberare a certificatelor fiscale, atît pentru persoanele fizice, cît si pentru persoanele juridice, se solutioneazã în termen de 5 zile lucrãtoare de la data depunerii cererii. ÃŽn cazul firmelor care au sedii secundare la alte organe fiscale, termenul este de 10 zile de la depunerea solicitãrii. Pentru persoanele juridice, certificatele au o valabilitate de 30 de zile si 90 de zile în cazul persoanelor juridice. ÃŽn general, dureazã mai mult, de regulã la a doua categorie de persoane, deoarece de multe ori nu au documentatia completã si trebuie sã o refacã. Eliberarea acestui document se timbreazã cu 4 lei. Deocamdatã asa functionãm si nu am fost informati de vreo schimbare“, a declarat Cristina Ionescu, purtãtor de cuvînt al Directiei de Finante Neamt.
Mai usor par a sta lucrurile în cazul celor care solicitã eliberarea permiselor de conducere si a certificatelor de înmatriculare. ÃŽn acest moment, solicitãrile pe aceastã linie sînt rezolvate foarte repede. „Dacã solicitantii depun documentele pînã în ora 12, actele le pot ridica dupã-amiazã sau cel tîrziu a doua zi. Noi nu putem sã eliberãm nici un document decît dupã verificarea Bucurestiului. Cînd avem OK-ul de la baza de date centralã, eliberãm imediat actele. Probleme sînt la plãcutele preferentiale, unde termenul de eliberare este mai lung. Totusi, am reusit sã reducem acest termen de la 3 sãptãmîni la o sãptãmînã. De asemenea, persoanele din alte localitãti, care ni se adreseazã, au prioritate în rezolvarea problemelor si ne strãduim sã le eliberãm documentele în aceeasi zi“, a declarat comisarul sef Ioan Simionel, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere Neamt.

Articol afisat de 1519 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective