Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Aproape 200 de elevi, absenti la teza cu subiect unic la matematicã

Aproape 200 de elevi, absenti la teza cu subiect unic la matematicã

• ei vor sustine lucrarea pe data de 5 iunie • sãptãmîna aceasta, pe 17, elevii de clasa a VII-a vor da teza cu subiect unic la românã •

197 de elevi din clasa a VII-a, care studiazã în diverse unitãti de învãtãmînt din judetul Neamt, nu au sustinut teza cu subiect unic la matematicã. În Neamt sînt înscrisi la acest nivel de studiu 6.308 elevi, dar numai 6.111 au dat teza la matematicã pe data de 4 mai, restul nesustinînd aceastã lucrare din varii motive - au lipsit în acea zi, fiind scutiti medical, au absentat intentionat ca sã nu treacã prin emotiile tezei cu subiect unic sau, pur si simplu, au renuntat între timp la scoalã si nu îi mai intereseazã sã dea teza. Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Turismului a fixat si o altã sesiune pentru cei care n-au dat teza prima datã - pe data de 5 iunie. Acelasi calendar al tezelor cu subiect unic prevede cã, sãptãmîna aceasta, se va da teza cu subiect national la limba si literatura românã. Testarea va avea loc vineri, 18 mai, între orele 12 si 13. Supusi emotiilor vor fi tot 6.308 elevi de clasa a VII-a, din judetul Neamt. Acesta teoretic, pentru cã este posibil ca unii dintre ei sã lipseascã de la sustinerea tezei cu subiect unic la limba si literatura românã, asa cum s-a întîmplat la matematicã. Ei vor fi asteptati sã dea, totusi, lucrarea pe data de 12 iunie. Amînatii din diverse motive vor sustine tezele cu subiect unic la matematicã si românã în zilele de 21 si 28 august. Elevii pot fi reprogramati o singurã datã sã sustinã fiecare tezã la care au absentat.

Rezultate jalnice

În Neamt, la matematicã, procentul de promovabilitate a fost de 57,28% (note de 5 si peste 5), adicã rezultatele au fost extrem de slabe. Elevii si profesorii care predau aceastã disciplinã sustin cã situatia se datoreazã faptului cã lucrarea a continut unsprezece subiecte, care ar fi trebuit solutionate în doar o orã, ceea ce e imposibil de realizat. Dupã sustinerea tezei la matematicã, din 6.111 elevi care au dat lucrarea, 2.625 au luat note sub 5, fiind declarati nepromovati. Conform statisticilor, 1.246 de elevi au luat note între 5 si 5,99, iar altii 956 au luat între 6 si 6,99. Numãrul celor care au luat note mai frumoase scade simtitor, astfel cã doar 625 de elevi din clasa a VII-a au luat note între 7 si 7,99, un numãr de 337 de elevi - între 8 si 8,99, iar 193 dintre candidati - între 9 si 9,99. Dintre toti cei 6.111 elevi care au dat teza cu subiect unic la matematicã, doar 129 au reusit sã facã lucrãri perfecte, obtinînd nota maximã - 10. Statisticile întocmite dupã sustinerea aceste prime teze cu subiect unic mai aratã cã dintre cei 2.625 de nepromovati, 874 studiazã în unitãti de învãtãmînt din mediul urban, iar 1.751 - în scoli rurale. Asta înseamnã cã procentul de promovabilitate în oras este de 58,02 %, la sate - de 56,54%, iar pe ansamblu, în Neamt, media este de 57,28%.
Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului are în plan ca, dupã sustinerea celor douã teze, sã se tragã o concluzie generalã si sã se stabileascã dacã acestea vor deveni o traditie la clasele a opta. Elevii de clasa a VII-a care dau acum astfel de lucrãri sînt participanti la un experiment ministerial si, în functie de cum se vor descurca, se va lua o decizie în legãturã cu ceea ce li se va întîmpla în clasa a VIII-a, cînd vor fi în ultimul an al învãtãmîntului obligatoriu si vor avea de trecut la un alt nivel, dar nu înainte de a sustine, eventual, o testare nationalã cu subiect unic.

Articol afisat de 2823 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective