Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nume noi în „Dosarul Fotbalistilor“

Nume noi în „Dosarul Fotbalistilor“

• fostul fotbalist Leon Ivanov, agent sef la Biroul Permise, a fost retinut pentru luare de mita • alaturi de el au fost retinute alte trei persoane ce sînt acuzate de dare, luare de mita si trafic de influenta • cei patru sînt anchetati în „Dosarul Fotbalistilor“ unde, printre învinuiti, se mai afla Costel Ilie si Lucian Cozma • în dosar sînt cercetati mai multi functionari ai MAI si ai serviciilor comunitare de evidenta a persoanelor • multi dintre cei vizati încearca sa scape de audieri intrînd în concedii medicale • cei patru au fost prezentati instantei cu propunere de arestare •

Patru persoane, printre care si fostul fotbalist al Ceahlaului, Leon Ivanov, au fost retinute de anchetatori, marti, 22 mai, în „Dosarul Fotbalistilor“. Este vorba, pe lînga fotbalistul mentionat, de Gabriel Postolache, instructor auto independent la societatea Vanirex Roman, Oana Elena Grigore, barman la un local din Roman si Teodor Asmarandei, din Faurei, de meserie... agricultor. Pe numele lor, procurorul a emis mandate de retinere pentru o perioada de 24 de ore, fiind prezentati, ieri, cu propunere de arestare preventiva la Tribunalul Judetean Neamt. Primul complet de judecata, care trebuia sa analizeze solicitarea anchetatorilor, a fost recuzat de catre cei patru pe motiv ca judecatorii ar putea fi impartiali. ÃŽn aceste conditii s-a format, de urgenta, un alt complet care a judecat recuzarea. La ora închiderii editiei nu ne-a parvenit hotarîrea la cererea de recuzare, dar acuzatii au fost pusi în libertate.

Luare si dare de mita, plus trafic de influenta

Cercetarile în „Dosarul Fotbalistilor“ au explodat pur si simplu acum doua zile dupa ce anchetatorii au dispus retinerea altor patru persoane acuzate ca au comis fapte de coruptie. Mii de euro „spaga“ ceruta sau primita, trafic de influenta, sînt doar cîteva aspecte ce au iesit la iveala în urma anchetei desfasurate de politistii anticoruptie din judetul Neamt. Printre cei patru retinuti se afla si fostul fotbalist al echipei de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt, Leon Ivanov care dupa ce a renuntat la activitatea sportiva a fost încadrat pe functia de agent sef la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si ÃŽnmatriculare a Vehiculelor (SCRPAIV) Neamt. ÃŽnainte de a fi retinut, Leon Ivanov a lucrat ca examinator pentru obtinerea permiselor de conducere. Cei patru fac parte, spun anchetatorii, dintr-un grup bine organizat în care îi regasim pe cunoscutul jucator de fotbal Costel Ilie si pe Lucian Cozma, ambii cercetati penal în acelasi dosar. De altfel, povestea prezentata de anchetatori, respectiv politistii din cadrul Biroului Anticoruptie Neamt arata si o alta fata a unor fotbalisti care au evoluat sau evolueaza la FC Ceahlaul. Ancheta nu se va opri aici, surse demne de încredere declarînd ca „hora se va încinge“. Mai mult, aceleasi persoane ne-au declarat ca mai multi angajati de la SCRPAIV s-au îmbolnavit subit înainte a fi audiati. Altii, învinuiti deja în dosar, se dau „accidentati“ si nu au dat curs invitatiilor anchetatorilor.
Cercetarile au demarat în cursul anului 2006 si s-au desfasurat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Judetean. Din 2006 si pîna în prezent, membrii grupului, format din functionari de la serviciile comunitare judetene ale Ministerului Administratiei si Internelor, instructori auto, fotbalisti si simpli cetateni au racolat persoane din mai multe localitati nemtene de la care au pretins sume de bani, între 150 si 1.500 de euro, si alte foloase promitîndu-le ca prin relatiile pe care le au le pot facilita obtinerea de carti de identitate, pasapoarte turistice sau permise de conducere. Pe data de 8 mai, politistii anticoruptie au efectuat o perchezitie la domiciliile lui Lucian Cozma si Oana Grigore, ocazie cu care au fost identificate înscrisuri ce puteau demonstra activitatea infractionala a celor doi si nu numai. În aceeasi zi, pe numele lui Lucian Cozma a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta. Extinderea cercetarilor avea sa provoace primul cutremur: informatia ca fotbalistul Costel Ilie este învinuit în dosar a zguduit lumea fotbalului nemtean.

Fapte de coruptie

Adevarata bomba a explodat acum doua zile, cînd, dupa audieri si confruntari ce au durat mai multe ore, procurorii au emis mandate de retinere pe numele lui Leon Ivanov, Gabriel Postolache, Oana Grigore si Teodor Asmarandei. Politistii anticoruptie au oferit un comunicat de presa în care au precizat ca examinatorul Leon Ivanov a primit prin intermediul fotbalistilor Costel Ilie si Lucian Cozma, de la patru persoane, suma de 3.100 de euro pentru a le ajuta în obtinerea permisului de conducere. Este vorba de promovarea probelor teoretice si practice, fara ca persoanele respective sa cunoasca legislatia. În ceea ce-l priveste pe Gabriel Postolache, anchetatorii au constatat ca a pretins si primit suma de 2.300 de euro pentru a interveni în vederea promovarii examenelor auto de catre trei candidati. De asemenea, Postolache, care este instructor auto, a întocmit dosare pentru examinare pentru mai multe persoane care nu au urmat cursurile scolii de soferi. Barmanita Elena Oana Grigore, împreuna cu Lucian Cozma, a racolat persoane carora le-au pretins sume de bani cuprinse între 100 si 150 euro, pentru a interveni pe lînga Ioan Ciubotaru, agent sef în cadrul serviciului comunitar de evidenta a persoanelor, în vederea obtinerii de carti de identitate, pasapoarte si pentru programarea în vederea sustinerii examenului pentru permis auto. Potrivit anchetatorilor, acelasi Ciubotaru, dupa eliberarea cartilor de identitate, în schimbul foloselor primite intermedia obtinerea de pasapoarte prin interventii repetate la functionari de la Serviciul de evidenta si eliberare a pasapoartelor. Pe parcursul anchetei au fost identificate si audiate aproximativ 30 de persoane care au beneficiat de serviciile lui Ciubotaru, care ar fi pretins si primit 5.000 de euro. Politistul este cercetat penal pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita, însa nu a putut fi audiat întrucît s-a îmbolnavit subit si a intrat în concediu medical.
În dosar este si o persoana care este acuzata ca a dat mita. Este vorba de Teodor Asmarandei, din comuna Faurei, care i-ar fi dat mita lui Leon Ivanov suma de 1.300 de euro, prin intermediul fotbalistilor Costel Ilie si Lucian Cozma, pentru a obtine permisul de conducere. Asa cum spuneam, cercetarile sînt în plina desfasurare si nu este exclus ca în viitorul apropiat în dosar sa apara si alte nume cunoscute.

Articol afisat de 2864 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective