Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primele dovezi în tradarile fortate ale sindicalistilor din învatamînt

• un cadru didactic a renunoscut ca nu mai vrea o diferenta la salariu dupa ce a fost presat de reprezentantii Inspectoratului Scolar • alti 52 de dascali, cu vechime de peste 25 de ani, ar putea face acelasi lucru •

Nici la cel de-al cincilea termen al procesului dintre sindicat si Inspectoratul Scolar - Consiliul Judetean nu au aparut rezultate spectaculoase. Dar a fost mai mult decît pîna acum. Dupa cum a declarat Constantin Baroi, vicelider al Federatiei Sindicatului Liber din ÃŽnvatamînt Neamt, un cadru didactic care a renuntat la a mai sustine initiativa sindicalistlilor a recunoscut ca a facut acest gest datorita presiunilor la care a fost supus. „ÃŽn urma cu doua luni, mai multe cadre didactice - 52 de învatatori si educatoare - ne-au anuntat ca nu ne mai sustin în initiativa noastra de a obtine drepturi salariale pe care le merita, dar de care nu se bucura. A fost ciudata reactia lor, întrucît, înainte de a deschide actiunea judecatoreasca, au semnat ca vor sa îi reprezentam în proces. Cînd si-au retras semnatura, au aparut semne de întrebare din partea noastra si eram siguri ca au fost fortati sa ia aceasta decizie. Unii au fost constrînsi sa renunte la a ne sprijini cînd si-au depus dosarele pentru gradatii, fiind atentionati ca nu vor primi distinctiile daca nu-si retrag plîngerile. Noi am banuit asta de la început si acum a aparut dovada. Desi au fost chemate mai multe educatoare si mai multi învatatori care au zis ca nu mai vor sa luptam pentru drepturile lor, doar patru au venit în fata instantei si numai unul a recunoscut ca a retras semnatura pentru ca s-au facut presiuni de la Inspectoratul Scolar. Este o încercare a justitiei de a trage de timp. ÃŽn loc sa se intre pe probleme de fond, se cauta mici chichite ca sa întîrzie procesul. Dar înca mai am speranta ca, pîna la urma, dreptatea va fi de partea noastra“, a declarat viceliderul Constantin Baroi.
Reamintim ca filiala Neamt a FSLI a dat în judecata conducerile a peste o suta de scoli, Inspectoratul Scolar si Consiliul Judetean, pe motiv ca educatoarele si învatatorii cu vechime de peste 25 de ani în învatamînt si care au gradul didactic I nu beneficiaza de un drept care li se cuvine, fiind platiti mai putin în comparatie cu munca prestata.
Din acest motiv, sindicalistii din scoli au adunat datele celor care se considera nedreptatiti pentru ca nu încaseaza un spor financiar, constatînd ca în aceasta situatie se afla 857 de dascali. La începutul lui decembrie 2006, în zeci de scoli, dar si la Inspectoratul Scolar au ajuns citatiile pe baza carora pîrîtii sînt chemati la judecata. Conform Statutului cadrelor didactice, atît profesorii, cît si învatatorii si educatoarele cu gradul didactic I au dreptul, atunci cînd îndeplinesc criteriile de vechime, la norma didactica de 16 ore pe saptamîna, în loc de 18-24, cîte presteaza în prezent. Diferenta de 2-8 ore nu este platita, pentru ca acelasi Statut al cadrelor didactice are doua articole care prevad ca plata învatatorilor si educatoarelor se face pe post, iar nu dupa normarea pe ore.

Articol afisat de 1648 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective