Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Raresul, fara director

Raresul, fara director

• profesorul Mihai Obreja si-a dat demisia • la liceul pietrean, pe 15 mai, a avut loc un conflict între doi elevi •

Profesorul Mihai Obreja, director al Colegiului National Petru Rares din Piatra Neamt, adjunctul institutiei în perioada 1999-2003 si din 2003 pîna marti, 22 mai, director plin, si-a dat demisia din aceasta functie. Profesorul Obreja i-a adunat, marti dupa-amiaza, pe toti colegii din liceu, de la femeia de serviciu si pîna la directorii adjuncti, anuntîndu-i despre intentia de a demisiona. Apoi, datorita unor probleme de sanatate, a intrat în concediu medical. Se pare ca nu starea de sanatate l-a determinat pe profesorul Obreja sa demisioneze, gestul sau avînd legatura cu un scandal petrecut în cadrul renumitei unitati de învatamînt. Saptamîna trecuta, în ziua de marti, 15 mai, elevul M.M. l-a agresat pe C.A. Cei doi, colegi în clasa a XII-a B, s-au încaierat la ora 10. Pentru ca C.A. a reusit în prima faza sa-l imobilizeze, M.M. s-a dus acasa, chiulind la ora dintre 10 si 11, si a revenit la scoala înarmat cu o bîta de baseball cu care l-a lovit fulgerator pe adversar. M.M. a actionat rapid, chiar sub ochii colegilor, care au fost martori la incident, dar nu au apucat sa intervina. Victima a fost transportata cu o ambulanta la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Pe data de 18 mai, la Rares s-a tinut sedinta Colegiului Profesoral, ocazie cu care în majoritate s-a votat pentru exmatricularea agresorului. ÃŽn aceeasi zi, putin dupa ora17, dar datata cu 17 mai, apare prin fax la Colegiul National Petru Rares o adresa de la Inspectoratul Scolar, semnata si parafata de generalul Dorina Luminita Drexler, prin care se comunica acordul pentru transferul elevului M.M. la Colegiul National Calistrat Hogas. Interesant este faptul ca parintii lui M.M. semneaza o cerere, pe data de 18 mai, catre directoarea de la Hogas, pe care o roaga sa aprobe transferul. Acesta este cerut în baza recomandarilor facute de specialistii Comisiei Medicale de Orientare scolar-profesionala din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Neamt care, cu o zi înainte ca M.M. sa intre cu bîta de baseball în scoala, îi pun agresorului diagnosticul de tulburare depresiva reactiva pe fond de personalitate insuficient structurata. Medicii precizeaza ca simptomele subiective si obiective în cazul adolescentului sînt retragere sociala, tendinta de abandon scolar si impulsivitate. Pentru recuperare recomanda „tratament prin reteaua ambulatoriu de psihiatrie, schimbarea mediului scolar (care este traumatizant în prezent pentru pacient) prin transfer într-un liceu cu acelasi profil si scutire de efort scolar timp de 21 de zile“. Desi M.M. ar fi trebuit sa stea acasa ca sa se linisteasca, asa cum au stabilit specialistii, acesta a sustinut totusi, vineri, 18 mai, examenul de atestat la Rares. Si asta în ciuda avizului favorabil al ISJ de a se muta la o alta unitate de învatamînt, care sa nu-l mai streseze.
Dupa toata aceasta poveste, apare întrebarea cum a putut patrunde, într-o scoala de elita si cu paza asigurata, un elev înarmat cu o bîta de baseball.

Articol afisat de 2106 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective