Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Publiserv a început primenirea în Piatra Neamt

Publiserv a început primenirea în Piatra Neamt

• în tot orasul, echipele societatii lucreaza la asfaltarea strazilor, bordurarea si pavelarea trotuarelor, înlocuirea semnelor de circulatie si a cosurilor de gunoi degradate si refacerea marcajelor rutiere • angajatii muncesc în doua schimburi, inclusiv noaptea, pentru a creea cît mai putine inconveniente în trafic •

Dupa o iarna blînda si propice lucrarilor edilitare, primavara a facut ca societatea Publiserv sa accelereze lucrarile de amploare pentru transformarea orasului Piatra Neamt într-unul civilizat, la standardele europene promise de municipalitate. Principalele lucrari derulate de la începutul primaverii, pîna acum, au vizat în special aleile pietonale. Bordurarea si pavelarea trotuarelor au fost demarate simultan în toate zonele municipiului, iar în prezent, tintele celor de la Publiserv sînt cartierul Maratei si zona centrala a orasului.
În Maratei, continua lucrarile în zona din spatele blocului 122 si în cea din apropierea alimentarei 28. În zona centrala se deruleaza lucrari de anvergura în Piata Mihail Kogalniceanu si pe bulevardul Decebal, între Muzeul de istorie si Casa de Cultura. De saptamîna aceasta, au început în forta lucrarile pentru amenajarea si modernizarea arterei Mihai Eminescu, marti fiind taiati copacii de pe aceasta strada. Însa, numai cei care încurcau proiectul realizat de specialistii în arhitectura edilitara contractati de autoritatile pietrene. Ceilalti pomi nu vor fi afectati de lucrarile celor de la Publiserv, chiar daca sînt pe trotuar. Proiectul privind strada Mihai Eminescu presupune o lucrare de anvergura, care va schimba cu totul aspectul centrului orasului. Motivatia este simpla: în ultimii ani, numarul autovehiculelor a crescut semnificativ, iar spatiile de parcare existente nu reusesc sa acopere toate cererile, devenind astfel o problema reala. Solutia optima gasita de municipalitate a fost reamenajarea arterei de circulatie. Modelul a fost deja aplicat cu succes pe bulevardul Decebal, drept pentru care se va face acelasi lucru si pe strada Mihai Eminescu. Trotuarele vor fi mutate mai aproape de blocurile din zona, spatiul verde actual fiind mai mult decît generos, iar între trotuar si sosea vor fi realizate locuri de parcare si fîsii de spatiu verde. Conducerea Publiserv da asigurari ca întreaga lucrare, desi de amploare, va dura cel mult doua luni. Totodata, se estimeaza ca pîna anul viitor sa fie finalizata actiunea de montare a bordurilor si pavelelor în zona centrala si în cartierele Precista si Maratei. Optimismul celor de la Publiserv este datorat în mare parte si recentei achizitii facute de societate - o statie de pavele care duce la reducerea semnificativa atît a costurilor, cît si a duratei de executie, avînd în vedere ca pîna acum se aduceau pavele din mai multe colturi ale tarii. Societatea Publiserv va avea misiunea mult mai usoara si mai putin costisitoare, dupa ce va cumpara o statie noua de asfalt care va fi în conformitate cu normele Uniunii Europene în privinta protejarii mediului înconjurator. Utilajul va fi amplasat, asa cum vor fi toate bunurile Publiserv, pe strada Muncii, iar impactul poluarii fonice ori de alt fel asupra cetatenilor din zona va fi practic nul. Mutarea efectiva va avea loc cel mai tîrziu pîna la mijlocul lunii iulie, pentru ca trebuie pregatita, în prealabil, noua casa. Curatenia si amenajarea spatiului din strada Muncii au fost întîrziate pentru ca toate fortele au fost comasate pe santierul de la Piata Centrala.
Pietrenii sînt în mare parte multumiti de amenajarile edilitare realizate de Primaria Piatra Neamt si societatea Publiserv, însa se plîng de ritmul lent în care se executa lucrarile. Directorul economic al Publiserv, Vasile Babata, a explicat ca se fac toate eforturile pentru ca graficul de lucrari sa fie accelerat la maxim. „Angajatii societatii Publiserv lucreaza deja în doua schimburi, iar în zilele urmatoare vom intensifica si mai mult ritmul lucrarilor. Deja se munceste si noaptea, deoarece sînt multe lucrari care, daca ar fi facute ziua ar presupune oprirea traficului rutier. ÃŽncercam sa producem cît mai putin disconfort locuitorilor orasului. ÃŽn Maratei mai avem de terminat cîteva alei si doua-trei parcari. Speram sa finalizam lucrarile cît de repede“, a declarat Vasile Babata. ÃŽn prezent, se pun pavele si borduri noi în cam toate cartierele pietrene. Se lucreaza pe strada Darmanesti si în zona Orion, în cartierul Lenin, pe strada Mihai Eminescu, pe bulevardul Republicii. Pe strada Dumbravei se asfalteaza si în acelasi timp se refac si trotuarele. A fost refacut marcajul rutier, atît în ce priveste trecerile de pietoni, cît si marcajele longitudinale de separare a sensurilor de mers. Se reînnoieste si se completeaza semnalizarea rutiera: indicatoarele de circulatie vechi sau degradate au fost înlocuite cu unele noi, iar pe sensurile unice nou-înfiintate de comisia rutiera, în Precista si zona 1 Mai, au fost amplasate panourile corespunzatoare. ÃŽn acelasi timp, Publiserv lucreaza si la montarea mobilierului urban: banci si mese au fost montate în jurul blocurilor, iar cosurile de gunoi distruse sau lipsa au fost înlocuite.

Articol afisat de 1954 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective