Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dezinformare si la Directia Sanitar-Veterinara

• conducerea institutiei refuza, de doua luni, sa faca publice numele unitatilor sanctionate pentru abaterile constatate • conform precizarilor purtatorului de cuvînt, reprezentantii firmelor sanctionate fac scandal daca îsi vad numele în presa • sa fie controalele cu probleme? •

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Neamt dezinformeaza mass-media si populatia judetului. Asemenea Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, si institutia amintita efectueaza controale în unitatile din judet în scopul supravegherii respectarii normelor în vigoare, care sa confere siguranta populatiei cu privire la calitatea alimentelor pe care le procura din comert, dar nu transmite acesteia informatii clare despre neregulile constatate. DSVSA a trimis, marti, la sediul redactiei, saptamînalul comunicat de presa privind sinteza activitatii desfasurate în ultimele 7 zile, în ceea ce priveste controalele efectuate la nivelul unitatilor care depoziteaza, pastreaza, transporta si valorifica produse de origine animala si neanimala. Extrem de lapidar, comunicatul prezinta cîteva aspecte legate de constatarile facute în teren de catre echipele de control si, în final, masurile stabilite de catre acestea ca urmare a neregulilor care au iesit la iveala cu prilejul acestei ultime verificari. Astfel, conform comunicatului de presa, reprezentantii DSVSA Neamt au aplicat doua amenzi contraventionale - una în valoare de 5.000 lei, unei unitati de alimentatie publica si alta de 10.000 lei unui producator particular. Doua unitati de alimentatie publica au fost închise pentru o perioada, primind ordonanta de suspendare temporara a activitatii, iar pentru o ferma de animale si doua unitati de procesare a produselor alimentare de origine neanimala au fost emise ordonante de interzicere a activitatii. Au fost date cinci avertismente, din care doua pentru unitati de alimentatie publica, carora li s-au dat termene de remediere a neregulilor constatate.
Nici unul dintre operatorii economici santionati nu este nominalizat, nici macar în cazul unitatilor de alimentatie publica, asa încît ne întrebam care este utilitatea acestor informatii pentru populatia careia i se adreseaza DSVSA, prin intermediul presei.
ÃŽntrebat de ce nu face publice numele unitatilor unde neregulile constatate au fost atît de grave încît s-au dat amenzi sau s-a suspendat activitatea pentru o perioada mai scurta sau mai lunga, doctorul Constantin Lipan, director adjunct al DSVSA Neamt si purtator de cuvînt al acestei institutii a declarat: „Stiti bine ca, pîna acum o luna-doua în urma, comunicatul de presa privind controalele sanitar-veterinare continea si numele firmelor sanctionate. Reprezentantii unitatilor ale caror nume au aparut în presa au facut scandal si ne-au amenintat în diverse feluri, chiar ca ne dau în judecata pentru ca am dat publicitatii respectivele date“. Si daca va dadeau în judecata ce se întîmpla? Sa întelegem ca verificarile au lacune care pot fi speculate?

Articol afisat de 1572 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective