Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 24 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fratia trandafirului (?)

Fratia trandafirului (?)

• social-democratii ar vrea la guvernare singuri, dar nici cu democratii n-au nimic împotriva • „putem discuta cu PD pentru formarea unui nou guvern, daca se dezice de prevederea de necolaborare cu PSD“, spune Ioan Munteanu, seful PSD Neamt • democratii nu se gîndesc la condus tara • „Guvernarea nu este treaba noastra, PNL si-a asumat-o“, declara Marius Rogin, presedintele PD Neamt •


Acum, ca tot a trecut referendumul si Traian Basescu se întoarce victorios la Cotroceni, scena politica fierbe din nou, de data aceasta pe tema mai veche - guvernarea. ÃŽn ultimele zile au aparut tot soiul de speculatii si de scenarii posibile sau probabile legate de cine vrea la guvernare si, mai ales, cu cine. Cele mai frecvente variante prezentate sînt o guvernare PD - PSD, ceea ce ar duce la o reîntregire a familiei FSN si la crearea unei adevarate fratii a trandafirului. Liderii celor doua partide de la Neamt spun, însa, ca lucrurile nu stau chiar asa cum apar în public. Cel putin democratul Marius Rogin nici macar nu ia în calcul o colaborare cu Partidul Social Democrat pentru ca... nu are de ce. „Guvernarea nu este treaba noastra. Partidul National Liberal si-a asumat-o si îi asteptam pe ei sa guverneze asa cum s-au angajat ca vor face. PNL trebuia sa ia în calcul ce se va întîmpla odata cu scoaterea Partidului Democrat de la guvernare. Nu e vina noastra ca ei si-au calculat gresit pasii. Am încredere însa ca vor reusi sa rezolve problema, astfel încît România sa continue programele de dezvoltare si de aliniere la normele europene fara întreruperi“, a declarat deputatul Marius Rogin, presedintele PD Neamt si, totodata, secretarul general al PD la nivel central.
ÃŽn schimb, social-democratii nu exclud din start o colaborare cu PD, dar spun ca mingea e în terenul lor, pentru ca ei au în documentele statutare prevederea expresa ca nu colaboreaza cu PSD. „ÃŽn campania electorala pentru referendum, Traian Basescu a recunoscut ca a gresit cînd în 2004 nu a lasat PSD sa formeze guvernul, desi noi am cîstigat alegerile. Partidul Social Democrat va intra la guvernare numai daca presedintele Traian Basescu recunoaste ca a gresit atunci si da dreptul PSD sa formeze un nou guvern. Vrem sa fim noi cei care formam guvernul, nu sa ne ducem la cei care fac guvernul. Daca ne iese, ne iese, daca nu, nu avem nimic de pierdut. La fel de posibil este ca, dupa 1 iunie, pîna la sfîrsitul acestei sesiuni parlamentare, sa introducem motiune de cenzura la adresa guvernului Tariceanu II. Daca pica guvernul, sa fie foarte clar ca nici o forta politica nu poate forma o majoritate confortabila de una singura. Alianta cu PD? E discutabil subiectul, avînd în vedere ca ei au prevedere expresa ca nu colaboreaza cu noi, desi am vazut ca domnul Emil Boc a început s-o îndulceasca în ultima vreme. Putem discuta cu PD daca se dezice de acea prevedere. Trebuie precizat, însa, ca Partidul Democrat nu poate realiza cele 12 promisiuni electorale facute de Traian Basescu în campania pentru referendum. Ca sa le poata realiza trebuie sa fie la guvernare. Ca sa fie la guvernare, nu este asa usor“, a declarat deputatul Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt.
Pîna una-alta, social-democratii au hotarît, marti, sa înceapa negocieri cu toate partidele pentru formarea unei majoritati politice. Scopul ar fi sa afle de ce sprijin parlamentar se bucura actualul guvern. Daca executivul Tariceanu II nu are majoritate, PSD se gîndeste sa pice guvernul, caz în care exista doua variante: ori se fac alegeri anticipate, ori face PSD guvern. Daca îl lasa Traian Basescu.

Articol afisat de 1620 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective