Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Liceul de Arta da startul învatamîntului modern românesc

Liceul de Arta da startul învatamîntului modern românesc

• ieri a fost marcat finalul unui proiect international derulat în 6 tari europene, în care institutia de învatamînt vocational pietreana a fost unicul reprezentant al României

Liceul de Arta „Victor Brauner“ din Piatra Neamt a marcat, ieri, încheierea unui program international, unic la nivel national, în care a jucat rol de partener, alaturi de unitati de învatamînt din alte 5 tari - Italia, Portugalia, Polonia, Turcia si Slovacia.
Startul proiectului în România, mai precis la unitatea de învatamînt pietreana, s-a dat în anul 2005. Purtînd denumirea „Construirea Competentelor Comune în Europa“, a avut ca grup tinta 700 de elevi si 50 de cadre didactice din cele 6 tari, iar tema aleasa a fost perioada Renasterii, care a fost abordata din toate unghiurile, inclusiv sub aspect artistic. Coordonator al proiectului - care a fost finantat, cu 3.000 de euro pe an, de Agentia Nationala „Socrates“ - a fost profesorul italian Dominique Bertrand, care a lucrat în parteneriat cu prof. Luminita Moscalu, directorul adjunct al Liceului de Arta „Victor Brauner“, si prof. Carmen Corlateanu. Din institutia de învatamînt pietreana au fost implicati 100 de elevi si 9 cadre didactice. „Proiectul a avut ca scop dezvoltarea anumitor competente, abordarea unui alt mod de învatare, folosirea altor metode de transmitere a informatiilor, prin jocuri interactive si metode alternative. Elevii vor gîndi pentru ca vor descoperi ei însisi, nu vor mai învata pe de rost. Profesorul nu va mai fi el cel care va detine toate cunostintele, pe care sa le bage în cap elevilor“, ne-a declarat prof. Dominique Bertrand.
Potrivit prof. Luminita Moscalu, profesorii implicati în proiectul international au participat la întîlniri cu cadre didactice din tarile partenere. „«Magister dixit» a apus. Profesorul este cel care transmite cunostintele, însa elevul este principalul actor. Profesorul este doar un ghid, cel care trebuie sa îndrume. ÃŽn sedintele cu directorii, întîlnirile cu colegii profesori de istorie, în consiliul profesoral al liceului, ca si în mass-media, am recomandat ca toti cei care nu au ajuns la acest proiect sa renunte la metodele anacronice de predare. ÃŽn timp, lucrurile se vor aseza, iar metodele de predare-învatare se vor schimba“, a subliniat prof. Luminita Moscalu.
Ca prin implementarea acestui proiect la institutia de învatamînt vocational pietreana s-a schimbat ceva o dovedeste locul II obtinut la Concursul National de Produse Finale „Net for Europe“, din acest an, organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii Si Tineretului, în colaborare cu Agentia Nationala „Socrates“. „Un elev din clasa a XII-a a prezentat CD-ul final care a înglobat tot ceea ce am lucrat noi pîna acum. S-a acordat foarte mare importanta folosirii tehnicii moderne. Fiind Liceu de Arta, am dovedit maiestria în arta grafica“, a subliniat prof. Carmen Corlateanu.
Finalul proiectului a fost marcat, aseara, de elevii Liceului de Arta „Victor Brauner“, la Teatrul Tineretului, prin Concertul vocal-simfonic „Oda Bucuriei“, fiind, în acelasi timp, o modalitate de exprimare a recunostintei fata de partenerii europeni implicati în acest proiect. „ÃŽntîlnirea de astazi este un omagiu adus tuturor acelora care au luptat pentru libertate. ÃŽn acelasi timp, este si un moment al bucuriei, al solidaritatii, al «dorului de împreuna». Sîntem diferiti, dar uniti de aceleasi valori: frumusetea si bunatatea“, a subliniat directorul Luminita Moscalu.

Articol afisat de 2558 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective