Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consiliul Judetean se descotoroseste de Cabana Tarcau

• imobilul va fi scos la vînzare prin licitatie publica

Consiliul Judetean Neamt va scoate la vînzare Cabana Tarcau care în momentul de fata este nefolosita si se deterioreaza pe zi ce trece datorita neutilizarii. Cabana figureaza în patrimoniul judetului Neamt. Aceasta a intrat în proprietatea administratiei prin aplicarea dispozitiilor Legii nr. 371/2004 privind înfiintarea, organizarea si functionarea Politiei Comunitare. Dupa desfiintarea Corpului Gardienilor Publici, Consiliul Judetean a preluat unele dintre bunuri, printre care se afla si cabana cu pricina. „Imobilul se afla în comuna Tarcau, satul Tarcau, si este compus din doua corpuri de cladire lipite, corpul principal avînd parter si etaj, iar cel secundar, numai parter. Cladirea a fost construita în 1996, iar terenul pe care este amplasata este proprietate a comunei Tarcau. Deoarece constructia respectiva nu este utilizata, acest fapt duce la degradarea ei în timp si la cheltuirea unor sume de bani pentru întretinerea si paza sa. ÃŽn vederea crearii de venituri la bugetul Consiliului Judetean, propun initierea procedurii de vînzare prin licitatie publica a acesteia“, a declarat Dumitru Badea, vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt.
În vederea vînzarii, trebuie parcurse mai multe etape - trecerea cabanei din domeniul public în domeniul privat al judetului Neamt, ceea ce se face prin hotarîre de Consiliu Judetean. Apoi va trebui realizata o evaluare la pretul pietii a Cabanei Tarcau, de catre un evaluator autorizat ANEVAR, în vederea stabilirii pretului de pornire la licitatie. Dupa toate aceste demersuri, va mai fi nevoie de întocmirea documentatiei cadastrale si intabularea constructiei în Cartea Funciara.
Dupa întocmirea raportului de evaluare, valoarea de piata stabilita prin raport va fi supusa spre aprobare plenului Consiliului Judetean, care va stabili si data de desfasurare a licitatiei, potrivit prevederilor Regulamentului cadru de vînzare a bunurilor din domeniul privat al judetului. „Consider ca nu mai putem cheltui în continuare bani din bugetul Consiliului Judetean pentru niste bunuri pe care nu le putem folosi si, atunci, voi solicita colegilor din legislativ trecerea în domeniul privat al judetului a Cabanei Tarcau si initierea procedurii de vînzare a acesteia“, a mai spus vicele Dumitru Badea. Parerea consilierilor jdeteni va fi aflata saptamîna viitoare, pe 31 mai, cînd va avea loc sedinta lunara a acestui for.

Articol afisat de 1622 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective