Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cîtiva mucosi si-au luat lumea-n cap

• o fata de 16 ani a fugit de acasa dupa ce i-a spus tatalui sau ca vrea sa plece în Spania • un baiat de 15 ani, a plecat lasînd mesaj parintilor ca vrea sa se distreze într-un oras mare • un pusti de 16 ani a disparut si el •

Mirajul Occidentului, precum si pofta de distractii i-a înnebunit pe multi adolescenti nemteni. Daca unii numai îsi manifesta dorinta de a pleca în strainatate, altii chiar încearca sa puna în practica planurile lor de-a dreptul nebunesti. Recent, la Politia Neamt s-au înregistrat trei cazuri de disparitii: o adolescenta de 16 ani si doi baieti, unul de 15, celalalt de 14 ani, toti trei fiind din Roman.
Pe data de 23 mai, politistii romascani au fost sesizati de catre Paul Rusu, de 48 de ani, din localitate, despre faptul ca, în jurul orei 15, fiica sa Amelia Ioana Rusu a plecat de acasa si nu a mai revenit. Politistii au mai aflat ca fata a plecat avînd asupra sa mai multe bagaje. Cercetarile politistilor au aratat ca, în seara de 22 mai, aceasta a avut o discutie cu tatal sau care i-a sugerat sa acorde mai multa atentie rezultatelor la învatatura. De asemenea, parintele si-a amintit ca, în urma cu trei luni, fata l-a amenintat ca doreste sa plece în Spania. Cum fata a plecat de acasa în timp ce tatal sau era la serviciu, el nu a putut preciza cu ce haine era îmbracata adolescenta.
Tot pe 23 mai, în jurul orei 22.15, politistii romascani au fost anuntati de Liliana Bârjovanu, de 40 de ani, despre faptul ca, în acea seara, fiul ei, Rares-Andrei Bârjovanu, de 15 ani, a plecat de acasa avînd asupra lui bagaje cu haine de schimb, suma de 180 lei si actul de identitate, fara a se mai întoarce. Mama le-a spus politistilor ca baiatul ei a mai fost plecat de la domiciliu, însa de fiecare data a revenit de bunavoie, escapadele lui nefiind reclamate la Politie. Verificarile politistilor au aratat ca baiatul a fost certat de tatal sau pentru ca lipsea de la scoala si avea rezultate slabe la învatatura. De asemenea, s-a mai stabilit ca Rares i-a spus unui coleg de clasa ca intentioneaza sa mearga într-un oras mare, ca sa se distreze si ca pentru acest lucru va strînge banii pe care îi daduse parintii sa-i achite pentru orele de pregatire. Ultimul caz de disparitie s-a înregistrat joi, 24 mai, cînd Politia Roman a fost sesizata de Gheorghe Nita, de 45 de ani, din localitate, ca fiul sau, în vîrsta de 14 ani, a plecat la scoala si nu s-a mai întors la domiciliu. Barbatul a declarat ca fiul sau, Razvan, de 14 ani, a plecat la scoala luînd cu el cartea de identitate, mai multe schimburi si suma de 85 de lei. Ulterior, parintele a auzit ca baiatul nu a mai ajuns la unitatea de învatamînt. Politistii au aflat ca tatal si-a certat copilul pentru ca lipsea de la scoala si avea rezultate slabe la învatatura.
Cei care pot oferi relatii cu privire la locul în care se afla cei trei adolescenti disparuti sînt rugati sa apeleze serviciul de urgenta 112.
Ieri, la sediul Inspectoratului General al Politiei Române, a avut loc o videoconferinta de presa, la care au putut asista si ziaristii din presa locala, prilejuita de lansarea Centrului Român pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual - FOCUS si marcarea Zilei Internationale a Copiilor Disparuti. Cu aceasta ocazie, a fost inaugurat, la Bucuresti, un centru ce va adaposti copii disparuti si pe cei agresati sexual.

Articol afisat de 2343 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective