Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DIHONIE PE... STRIPTEUZE

DIHONIE PE... STRIPTEUZE

• învecinat cu sexy clubul Viper, pensionarul Gheorghe Taranu nu poate dormi noaptea din cauza zgomotului • patroana Maria Pughineanu spune ca acesta i-a cerut 25 de milioane de lei si, pentru ca nu i-a dat, i-a trimis controale pe cap • în scandalul dintre vecini au fost implicate Primaria Piatra Neamt, Directia de Finante, Garda Financiara, plus o alta seama de institutii cu atributii de control si sanctionare • mingea a ajuns pe terenul politiei, dar Maria Pughineanu vrea sa-si dea în judecata vecinul •

Pe strada Petru Movila din Piatra Neamt, la nr. 112 - 114, se deruleaza, de mai bine de un an de zile, un razboi al nervilor care are în fata stripteuze, iar în spate - bani. La aceasta adresa functioneaza Sexy Club Viper, fost Duo Fast, precum si restaurantul Sahara (mai recent, doar de cîteva luni). Primul este sub tutela SC Plaiu Prod SRL, administrata de Maria Pughineanu. Al doilea tine de SC Lady AML SRL si, aparent, nu are nici o legatura cu batalia nervilor. Problema nu este deloc de (i)moralitate, ci mai mult de decibeli. Gheorghe Taranu, care locuieste într-o casa vizavi de clubul de noapte, este deranjat la anii sai multi de muzica zgomotoasa provenita de la local. Omul s-a adresat cu petitii numeroase la Primarie, cerînd ca localul sa fie închis si el sa-si poata odihni ochii. Primaria a dat curs sesizarilor si, dupa multiple pelerinaje prin diverse institutii de control si amendare, s-a reajuns la Primarie. Razboiul dintre Gheorghe Taranu si Maria Pughineanu a ramas în solutionare la politie, dar da semne ca se va transfera în instanta deoarece patroana sexy clubului îl acuza pe vecin de... santaj.

Nopti albe pe motiv de striptease

Gheorghe Taranu s-a adresat primarului, reclamînd „zgomotul infernal“ care îl împiedica sa doarma noaptea, atît pe el, cît si pe familie si vecini. „Va rugam sa luati masuri legale împotriva firmei Sexi Club Viper. Functioneaza noaptea cu muzica data la maxim si face un zgomot de groaza, infernal. Nu putem sa dormim noaptea din cauza zgomotului. Am primit o adresa din partea Primariei ca se vor lua masuri pentru oprirea acestui infernal Sexi Club Viper, dar functioneaza în continuare fara nici o problema. Nu mai putem suporta aceste obraznicii. Va rugam sa întelegeti ca sîntem oameni în etate si bolnavi! Va rugam sa luati masuri urgente pentru oprirea acestui sexi club de noapte“, a scris si semnat Gheorghe Taranu, pe 16 ianuarie a acestui an. ÃŽn aceeasi noapte, cu putin înainte de ora zece, doi agenti comunitari au trecut pe la clubul Viper si au constatat ca: „1) Nu s-a putut prezenta Registrul unic de control, conform Legii nr. 252/2003. 2) Nu poseda acord de functionare emis de Primarie conform Legii nr. 650/2002 modificata si completata. 3) Unitatea nu este clasificata pe categorii de încadrare. 4) La data si ora controlului unitatea era în functiune“, desi în decembrie 2006 fusese dispusa suspendarea activitatii pîna la data autorizarii. ÃŽn baza acestor aspecte, comunitarii au lasat instructiuni: a doua zi, la ora 9, administratorul sa se prezinte la compartimentul Corp Control al Primariei cu Registrul unic de control al punctului de lucru, cu monetarele pe decembrie 2006 si ianuarie 2007 si cu toate actele în baza carora functioneaza unitatea. Maria Pughineanu nu s-a prezentat la întîlnire, drept pentru care „s-a procedat la finalizarea controlului în lipsa, întocmindu-se procesul verbal de constatare a contraventiei nr. 1512/ 17.01.2007, ora 15.30, prin care s-a aplicat o amenda însumata de 4.000 de lei“, dupa cum se arata într-o nota a directorului Corp Control Autorizari catre Biroul pentru Dialog Social.

Finantele intra pe filiera

De la Primarie a plecat corespondenta catre Directia de Finante imediat în ziua urmatoare. Adresa nr. 4189 din 18 ianuarie atragea atentia directorului Titi Tanase ca firma SC Plaiu Prod SRL, care stapîneste clubul de noapte, a iesit cam în afara legii la controalele Primariei: „Primul proces-verbal de constatare a fost pe data de 6 martie 2006 si pîna la data ultimului control, 17.01.2007, firma SC Plaiu Prod SRL si-a continuat activitatea de bar cu denumirea de Sexy Club Viper si nu a achitat nici amenzile“. Conform legii, neachitarea amenzii la termenul fixat duce la executarea silita prin Directia Taxe si Impozite Piatra Neamt/ Directia Generala a Finantelor Publice. Cîteva zile mai tîrziu, Titi Tanase raspunde municipalitatii ca adresa ei a fost „redistribuita spre competenta solutionare Garzii Financiare Judetene Neamt“.
O luna mai tîrziu, pe 5 martie, comisarul sef al Garzii Financiare Neamt, Constantin Nistor, anunta ca institutia sa si-a facut datoria: „Au fost efectuate verificari la SC Plaiu Prod SRL, respectiv la SC Lady AML SRL (ambele cu sediul la adresa sexy clubului - n.r.). Cele doua firme detin registru unic de control conform prevederilor Legii nr. 252/2003. Desfasurarea oricarui exercitiu comercial în perioada suspendarii activitatii comerciale se sanctioneaza conform prevederilor art.80 din OG 99/2000, iar conform art.84 din acelasi act normativ, contraventiile se constanta si se sanctioneaza de catre organele de control abilitate ale primariilor“.
Prin urmare, mingea a revenit în terenul Primariei. Iar Gheorghe Taranu statea cu ochii pe ea. Dupa ce la sfîrsitul lunii ianuarie a primit raspuns de la autoritatile locale ca reclamatia i-a fost data în lucru si ca firma care îi provoaca insomnie noaptea a fost amendata în repetate rînduri, pietreanul a revenit cu o plîngere înainte de Pasti. De aceasta data, reclamatia era doar rezumatul celei dintîi: „Functioneaza noaptea cu muzica data la maxim si nu putem dormi. Face un zgomot infernal. Va rugam sa opriti acest cuib de vipere. Sîntem oameni în etate si bolnavi si nu mai putem rezista din cauza acestui zgomot infernal. Vin sfintele pasti si vrem liniste“.

Bani pentru tacere?

Mingea a fost ridicata în cele din urma la fileul Politiei, care a ramas sa descurce itele sexy-clubului. ÃŽn schimb, administratorul firmei Plaiu Prod s-a decis sa nu mai înghita reclamatii peste reclamatii si controale peste controale. Maria Pughineanu stie ca totul i se trage de la Gheorghe Taranu si spune ca motivul real al reclamatiilor este ca a încetat sa îi mai dea bani omului. De cînd a deschis stabilimentul, i-a platit un milion de lei vechi în fiecare luna „pentru deranj“. La un moment dat, Gheorghe Taranu ar fi crescut pretul, ajungînd sa-i ceara 25 de milioane si ea a refuzat. De atunci, toata panarama. „I-am dat o perioada bani, un milion, pentru deranj. Apoi a vrut mai multi si nu i-am mai dat. Eu muncesc ca sa îi dau bani lui?! De atunci mi-a facut reclamatii peste tot. Au fost si cei de la Garda de Mediu, au masurat zgomotul si au constatat ca nu era întemeiata reclamatia lui. A fost si pe la Primarie, pe la Politie, pe unde nu s-a dus?! Am luat semnaturi de la toti vecinii si îl dau în judecata. M-am saturat de tot circul asta“, spune Maria Pughineanu. „Nu am acord de functionare de la Primarie pentru ca nu au vrut sa mi-l dea. Am platit taxa de autorizare. Primaria mi-a luat banii, dar n-a vrut sa-mi elibereze hîrtia pîna nu aduc semnaturi de la vecini. Am adus de la toti - am sapte vecini, unii mai aproape decît el, care sta peste drum - dar el n-a vrut sa-mi semneze pentru ca nu i-am dat 25 de milioane. Daca el n-a semnat, Primaria nu mi-a dat autorizatia. ÃŽn schimb, mi-a dat amenzi ca n-am autorizatie. ÃŽn afara de Primarie, nu m-a mai amendat nimeni, desi vecinul mi-a trimis pe toata lumea în controale. Nu am de gînd sa platesc amenzile de la Primarie! ÃŽn schimb, o sa-l dau în judecata. Mergem în instanta si daca legea zice ca trebuie sa dau oamenii afara pentru un vecin, asa o sa fac. Daca legea spune ca trebuie sa închid localul pentru ca nu poate sa doarma un om din cei sapte care stau lînga mine, îl închid. Eu functionez aici de ani de zile. Daca era ceva în neregula, ma închideau de mult. Am autorizatii, am toate actele“, a mai spus Maria Pughineanu.

Articol afisat de 3720 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective