Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politistii, la mîna Finantelor

• ancheta în cazul fraudei de 3,5 miliarde de lei, declansata la Trezoreria Neamt, este în stand-by • de mai bine de o luna, politistii asteapta rezultatele verificarilor demarate de catre Directia de Finante • „noi ne-am facut treaba si asteptam sa vedem ce spun cei de la Finante“, afirma politistii •

Declansata în tromba, ancheta de la Trezoreria Neamt, care încearca sa limpezeasca lucrurile în cazul fraudei de 3,5 miliarde de lei, bate pasul pe loc. Motivul este acela ca reprezentantii Directiei de Finante nu au finalizat, înca, verificarile interne. Rezultatul acestora este asteptat cu nerabdare de politisti, care nu pot înainta cu ancheta din cauza Finantelor. „Asteptam rezultatul auditului intern al Finantelor. Noi ne-am facut treaba si asteptam sa vedem la ce concluzie ajunge si Directia de Finante Neamt. Am obtinut, la un moment dat, un mandat de perchezitie domiciliara pentru unul dintre învinuiti, însa nu l-am mai folosit, întrucît persoana respectiva a depus de bunavoie documentele pe care le cautam“, ne-a declarat un ofiter din cadrul Politiei Neamt.
Cei de la Finante au confirmat ca ancheta lor este în plina defasurare si sustin ca pîna la finalizare mai sînt cîteva luni. „Ancheta interna este în curs de desfasurare si este un volum de munca imens, deoarece se verifica fiecare certificat pe o perioada foarte mare de timp, din 1999 si pîna la zi. Auditul se efectueaza de 6 persoane la care s-au mai daugat alti 5 salariati din cadrul Directiei de Finante. Nu pot da un termen exact dar estimez ca va mai dura cel putin cîteva luni bune de zile. Asta deoarece este vorba de zeci de mii de certificate care au fost vîndute si apoi rascumparate, de valori foarte mari. Chiar daca se stie exact perioada, tot trebuie verificate toate certificatele. Se stiu atît vinovatii cît si modalitatile de lucru, iar cînd auditul va fi finalizat rezultatele, acestea vor fi înaintate organelor de ancheta“, a declarat Titi Tanase, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Neamt.
Deocamdata, în acest dosar exista doi suspecti despre care se crede ca au tras o teapa de peste 3,5 miliarde de lei. Este vorba de fosta sefa a Compartimentului de gestionare si vînzare a titlurilor de stat si certificatelor de trezorerie si de înca un angajat al aceluiasi compartiment. Dupa ce s-a descoperit toata povestea, cei doi angajati si-au înaintat demisiile din functii. Ingineria a iesit la iveala abia în prima luna a acestui an, în conditiile în care au fost comise înainte de 2004. Neregulile au fost semnalate de Imprimeria Nationala, care a sesizat lipsa a 12 formulare de certificate de la Trezoreria Piatra Neamt. A urmat, asa cum era si normal, un control în urma caruia sefa Compartimentului de gestionare ar fi recunoscut ca ea a sustras certificatele, întrucît avea niste probleme financiare. Cealalta angajata ar fi adus o parte dintre certificatele de Trezorerie lipsa, actele fiind predate politistilor, iar acestia urmeaza sa stabileasca daca sînt sau nu autentice.

Articol afisat de 1803 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU, G.MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective