Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ambulanta, în zile „de foc“

Ambulanta, în zile „de foc“

• SJA Neamt nu mai face fata numarului mare de solicitari primite din partea populatiei • duminica, 27 mai, numarul apelurilor la care a raspuns Ambulanta a fost cu 40% mai mare decît media solicitarilor zilelor de duminica •

Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Neamt face fata din ce în ce mai greu numarului de solicitari extrem de mare pe care le primeste si pe care trebuie sa le onoreze.
Indiferent de anotimp, fie zi sau noapte, la orice ora si în orice zi a saptamînii, angajatii Salvarii nemtene lucreaza într-un ritm infernal, de cele mai multe ori neapucînd sa se întoarca în statie de la o urgenta, ca sînt directionati catre alta.
Una dintre zilele de foc, la propriu si la figurat, a fost cea de duminica, 27 mai, cînd salariatii Ambulantei au raspuns la un numar de solicitari cu 40% mai mare fata de media solicitarilor unei zile de duminica. Conform precizarilor facute de catre doctor Letitia Damoc, director al SJA Neamt, personalul din cele patru mari statii din judet (Piatra Neamt, Roman, Tîrgu Neamt si Bicaz) a raspuns la circa 200 de solicitari. Cele mai multe dintre acestea au fost urgente de grad 0, I si II, adica au necesitat deplasare rapida la locul solicitarii si transportarea pacientului în cea mai mare viteza la unitatea sanitara cea mai apropiata.
Cel mai mare numar de solicitari primite din partea populatiei a fost înregistrat la Statia de Ambulanta Piatra Neamt, adica 55 de urgente de grad 0, I si II. 32 dintre pacientii transportati la spital au fost diagnosticati cu afectiuni care tin de Medicina Interna, dar au fost si solicitari pentru Pediatrie, Chirurgie, Psihiatrie, Obstetrica. 23 dintre cazuri au fost catalogate de catre cadrele medicale drept urgente de grad 0 si I, la care se impune deplasarea unui echipaj cu medic. Numai ca, sîmbata si duminica, nu lucreaza decît un singur medic în statie si unul la Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare.
Cadrele medicale ale Ambulantei Roman au primit duminica, 27 mai, 54 de solicitari, din care 16 de grad 0 si I, Statia de Salvare din Tîrgu Neamt a primit 31 de apeluri, din care 9 au fost urgente de grad 0 si I, iar cea din Bicaz a raspuns la 18 solicitari.
ÃŽn afara de criza de personal, SJA Neamt se confrunta si cu criza de autosanitare si de aparatura.
Potrivit precizarilor facute de catre doctor Letitia Damoc, director al SJA Neamt, la nivel de judet, unitatea are în dotare 106 autosanitare, din care doar noua sînt performante din punct de vedere tehnic si al dotarii cu aparatura medicala. Parcul auto al Statiei Piatra Neamt numara 40 de masini.
„ÃŽn ritmul alert în care lucram zi de zi, ne descurcam din ce în ce mai greu. Fara personal si masini, sîntem legati de mîini si de picioare. Patologia este din ce în ce mai diversa, cazurile pe care le avem sînt din ce în ce mai grave. Din analiza facuta de noi reiese ca numarul de traumatisme si de accidente este în continua crestere, numarul de bolnavi cronic care nu îsi urmeaza tratamentul prescris si din acest motiv ajung în stare grava creste si acesta, de la luna la luna, iar la toate acestea se adauga acum canicula, un factor agravant al starii de sanatate. Este clar ca se impun anagajari masive de personal la nivel institutiei noastre, dar nu stim cînd se vor putea face. Cu autosanitarele, cît de cît, poate ne mai descurcam într-un fel sau altul. Pentru ca în momentul de fata nu vedem alta cale de rezolvare, cerem sprijin autoritatilor locale si propunem la cît mai multi primari sa ne ajute si sa înfiintam puncte de prim ajutor. Noi venim cu personalul si dotarea, iar dumnealor sa ne puna la dispozitie spatiul si sa suporte plata utilitatilor“, a declarat doctor Letitia Damoc, director al SJA Neamt.

Articol afisat de 1497 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective