Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Eliberari în dosarul „locotenentilor“ lui Clamparu

• Cornel Popeanu si Dan Mihaila au fost pusi în libertate • acestia au intrat sub stricta supraveghere a Politiei Roman • cei doi nu au voie sa comunice între ei, sa paraseasca orasul, sa se mute sau sa intre în localuri publice • ei vor fi cercetati pentru trafic de persoane, proxenetism si asociere pentru savîrsirea de infractiuni •

Cornel Popeanu, zis „Mutu“, si Dan Mihaila, zis „Motan“, s-au întors pe meleagurile natale, dupa ce au stat trei ani dupa gratii, fiind cercetati pentru o serie de infractiuni ce tin de sfera crimei organizate. Eliberarea celor doi din Penitenciarul de Maxima Siguranta Aiud, unde au fost închisi în mai 2004, a survenit luni, 28 mai, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul Parchetului de pe lînga Tribunalul Sibiu la o sentinta anterioara care prevedea acest lucru. Magistratii au decis punerea „de îndata“ în libertate a unui grup de sase persoane, din care au facut parte si romascanii. Alaturi de „Mutu“ si „Motan“ au iesit de dupa gratii si Ovidiu Constantin Pop, Samu Vilmos, Valentin Bogdan Ciufu si Marian Stanciu zis „Marius“. Din grupul arestat initial au mai facut parte Tiberiu Cosmin Matenciuc zis „Tibi“, Constantin Lucian Dinu zis „Luci“, Gelu Constantin Gabura, Nicolae Olteanu zis „Jokerul“, Bortmes Iohann Friederik zis „Sasu“ si Cristian Stefan Cioflan alias „Cristi Grasu“. Succesul apararii grupului, realizat de un fost procuror, în prezent avocat, a aparut dupa ce s-au ridicat exceptii de neconstitutionalitate în cauza, cerîndu-se ca inculpatii sa fie cercetati în libertate. Tribunalul Sibiu a dispus mai întîi înlocuirea masurii arestarii preventive cu aceea de a nu parasi tara, dupa care acuzarea a declarat recurs, deliberarile finale ale instantei fiind emise luni în jurul orei 16.

Politia Roman are de lucru

Chiar daca se bucura de aerul libertatii, Popeanu si Mihaila trebuie sa respecte o serie de obligatii, printre care aceea de a nu parasi localitatea de domiciliu si sa se prezinte la toate termenele procesului. ÃŽn plus, acestia trebuie sa nu se apropie de martori si sa se prezinte la organul de urmarire penala sau, dupa caz, la instanta, ori de cîte ori sînt chemati. De asemenea, cei doi trebuie sa se prezinte la politistii desemnati cu supravegherea respectarii masurii preventive. „ÃŽntr-adevar, respectarea masurilor impuse de instanta a revenit în atributiunile noastre. Sînt o serie de conditii suplimentare, printre care sa nu îsi schimbe locuinta fara încuviintarea instantei, sa nu detina, sa foloseasca sau sa poarte nici o categorie de arme. ÃŽn plus, nu au voie sa intre în localuri, baruri, restaurante sau cluburi. Acestia mai trebuie sa nu se apropie de victimele traficului de persoane, de membrii familiilor acestora, de martori, de experti sau de ceilalti inculpati si sa nu comunice cu cei enumerati. Noi vom veghea pentru respectarea acestor prevederi“, a declarat subcomisarul Dragos Balau, comandantul Politiei Municipiului Roman. ÃŽn caz contrar, instanta le-a atras celor doi atentia ca se vor întoarce în arest. Reamintim ca mai multe persoane suspectate de infractiuni de trafic de persoane, proxenetism si asociere pentru savîrsirea de infractiuni, apropiate lui Ion Clamparu, zis „Ion de la Madrid“, „Papa“ sau „Cap de porc“, un cunoscut personaj interlop stabilit în Spania, au fost arestate în mai 2004, în urma unei actiuni concertate a politistilor români, cehi si iberici. Seful retelei este judecat în lipsa pentru aceleasi acuzatii, intrînd pe agenda cu infractori periculosi cautati de Interpol.

Actiune în forta

Trupele speciale ale Jandarmeriei Române au intervenit în forta, joi, 6 mai 2004. Cîteva echipaje ale „GSPI“ - Acvila, trupe de elita ale Ministerului de Interne, formate din ofiteri si luptatori „mascati“ au descins, simultan, în mai multe locuri din municipiu si împrejurimi. Nu au scapat de actiunea luptatorilor locuintele suspectilor, un bar din pietonalul Stefan cel Mare, precum si o proprietate de la tara. Principala tinta a fortelor de ordine sosite din alte judete si capitala a fost Cornel Popeanu, un posibil, la vremea aceea, viitor presedinte al Partidului Noua Generatie, filiala Roman. Barbatul a fost retinut în incinta unui magazin din plin centrul Romanului, într-o desfasurare impresionanta de forte. Cornel Popeanu a fost încatusat si bagat în duba Jandarmeriei. ÃŽn tot acest rastimp, fortele de ordine au mai efectuat o serie de descinderi, la cîteva adrese din municipiu si comuna Ion Creanga. Politia Roman a acordat sprijin, cu forte, la descinderile care au avut loc în municipiu, la locuintele sau proprietatile din strazile Martir Closca, Toma Stelian, Bogdan Dragos, Pietonalul Stefan cel Mare si în apropierea satului Averesti. Cornel Popeanu a fost transportat sub stricta supraveghere la domiciliul sau, din strada Martir Closca, unde, cîteva ore, au avut loc o serie de cercetari si s-au cautat probe. ÃŽn cadrul aceleiasi misiuni au mai fost vizati fratii „Capalau“ si „Motan“, primul reusind sa se faca nevazut la timp. Totodata, atunci au fost confiscate sume de bani, bunuri de valoare si masini de lux.

Articol afisat de 6308 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective