Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Locato, în conflict cu Asociatia „Aspro“

Locato, în conflict cu Asociatia „Aspro“

• oamenii se plîng de penalitatile mari pe care le au de achitat • Locato sustine ca datoriile locatarilor sînt vechi si de aceea penalitatile sînt substantiale •

Proprietarii Asociatiei „Aspro“ din strada Mihai Viteazu, nr. 44, bloc A3, Piatra Neamt sînt nemultumiti de modul de calculare a întretinerii de catre societatea Locato. „La calculul întretinerii se adauga, mai nou, asa-zise penalitati Apa Serv. Acestea, care nu stim în baza carei legi se aplica, depasesc orice bun simt - ajung pîna la 30%, fiind aplicate la totalul restantei. Consideram ca este o masura scapata de sub orice control, atîta timp cît asemenea procente nu se aplica în nici o alta institutie, nici macar la banci. Mai mult, nu vedem logica - de ce se aplica penalitati «Apa Serv» la totalul restantei, atîta vreme cît în restanta se regasesc si alte cheltuieli, nu doar cele pentru apa rece. Nu este posibil ca penalitatile sa ajunga la un sfert din restanta sau din cît trebuie achitat pe o luna. Locato nu se implica în problemele locatarilor în nici un fel, executa numai serviciul de încasare a facturii. Tot aceasta societate ne impune sa platim întretinerea pîna în data de 8 a lunii, desi se stie ca salariile se iau în jurul datei de 14-20. Persoanelor care platesc în intervalul dintre calcularea costurilor si afisarea listelor nu li se opereaza în fise, astfel ca restantele apar în continuare, iar locatarii efectiv nu mai stiu la ce sume li se aplica penalitatile“, a declarat Vasile Botescu, membru al acestei asociatii.

Locato arata cu degetul spre Apa Serv

Conducerea societatii Locato sustine ca toate calculele la stabilirea cheltuielilor se fac fara nici o eroare, iar penalitatile se calculeaza în baza celor prevazute de contractul de prestari servicii încheiat între aceasta si Apa Serv, în calitate de furnizor de apa rece. „Penalitatile repartizate în lista de plata sînt calculate si facturate lunar de furnizorul de apa rece - Apa Serv, conform contractului de furnizare. Procentul folosit la calcularea penalitatilor este de 0,1% pe zi de întîrziere. Mentionam ca singurul furnizor neachitat la sfîrsit de luna este Apa Serv SA, prin urmare toate restantele proprietarilor de apartamente se reflecta în debitul existent la acest furnizor. Referitor la mentiunea ca penalitatile ajung la un sfert din restanta, mentionam ca în luna decembrie 2006 au fost calculate si facturate de furnizor penalitati pentru perioada 2005-2006. Acestea au fost repartizate în functie de debitele existente în perioada respectiva. ÃŽn ceea ce priveste stabilirea datei de 8 a lunii pentru achitarea debitelor, aceasta a fost fixata pentru repartizarea cît mai corecta a penalitatilor (majorarilor de întîrziere) lunare calculate de Apa Serv, întrucît scadenta facturilor este data de 7-8 a lunii“, a declarat Manuela Tofan, directorul economic al SC Locato.
Oamenii mai sînt nemultumiti si de faptul ca încasarea facturilor se face cam în patru zile dintr-o luna, numai joia, între orele 15 si 17, ceea ce înseamna un program extrem de scurt la casierie. Date fiind aceste discutii, reprezentantii Locato sustin ca daca oamenii nu sînt multumiti de prestatiile administratorului, conform contractului de administrare, prin hotarîrea majoritatii adunarii generale pot renunta la serviciile acestei societati.

Articol afisat de 1784 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective