Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parteneriat româno-austriac pe teme de legislatia muncii

• ITM Neamt si mai multe institutii similare din Austria deruleaza un proiect de implementare a legislatiei armonizate în domeniul securitatii si sanatatii în munca, în întreprinderile mici si mijlocii din domeniul prelucrarii lemnului

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Neamt si un oaspete austriac, reprezentant al Agentiei de Integrare Europeana si Dezvoltare Economica, s-au întîlnit ieri cu reprezentantii mai multor angajatori din judet, în cadrul unui seminar de instruire care are ca tema implementarea legislatiei armonizate în domeniul securitatii si sanatatii în munca, în întreprinderile mici si mijlocii.
ITM Neamt si cîteva institutii similare din Austria sînt partenere în derularea unui proiect care are drept scop îmbunatatirea legislatiei pe linia de securitate si sanatate în munca în întreprinderi mici si mijlocii, care îsi desfasoara activitatea în domeniul prelucrarii lemnului. La instruire au mai participat reprezentanti ai serviciilor de prevenire si protectia muncii din mai multe unitati din judet si numerosi lucratori din acest sector de activitate. Proiectul, structurat pe mai multe etape, care a început în 2006 si se va finaliza în 2008, are ca scop reducerea si chiar eliminarea riscurilor producerii de accidente de munca si îmbolnaviri profesionale în acest sector de activitate si nu numai. Pentru ca succesul sa fie garantat, cei doi parteneri ai acestui proiect au ales drept centru pilot o unitate reprezentativa în judet pentru acest sector de activitate, respectiv, SC Imob Piatra Neamt.
Industria prelucrarii lemnului, si cu precadere cea a mobilei, comporta foarte multe astfel de riscuri, dat fiind faptul ca în acest mediu de munca se lucreaza în zgomot, vibratii, se lucreaza cu solventi organici, pulberi de lemn, se manevreaza foarte multe utilaje periculoase din punct de vedere mecanic si electric si se manipuleaza mari mase de lemn. O alta etapa a acestui proiect va fi întocmirea si difuzarea unui ghid de evaluare a riscurilor din acest sector de activitate, dupa o metoda care a fost conceputa si validata la centrul pilot care functioneaza la ora actuala la Imob Piatra Neamt. La sediul acestei unitati se va desfasura, pe 31 mai, un seminar de instruire la care vor participa angajatii acestei societati.
În luna septembrie a acestui an, se va derula o etapa a proiectului care va avea adrept scop analiza modului în care centrul pilot a realizat si implementat masurile propuse pentru îmbunatatirea activitatii de securitate si sanatate în munca.

Articol afisat de 2347 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective