Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 31 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fonduri pentru profitul reinvestit de întreprinderile mici si mijlocii

• 9,58 milioane de lei îi asteapta pe patronii firmelor mici • facilitatea vizeaza profitul reinvestit anul trecut • pentru alocatiile nerambursabile trebuie îndeplinite anumite conditii •

Ministerul pentru ÃŽntreprinderi Mici si Mijlocii acorda fonduri de pîna la 100.000 de lei întreprinzatorilor privati, în functie de sumele platite pentru profitul brut reinvestit. Banii se aloca în cadrul unui program în derulare si reprezinta singura forma de scutire de impozit pe profitul reinvestit care functioneaza în acest moment. Programul este în derulare, dar deocamdata au fost primite destul de putine cereri din partea celor care ar putea beneficia de astfel de sume de bani. „Desi a început din primavara, pîna acum au aplicat la acest program doar 280 de firme. S-au depus notificari pentru numai un milion de lei. Deci bani ar fi suficienti pentru firmele interesate“, a declarat coordonatorul programului, Viorica Dragomirescu, într-un cotidian central. Statul aloca 16% din sumele cheltuite anul trecut, din profit, dar nu mai mult de 100.000 de lei pentru fiecare solicitant, pentru achizitionarea de active corporale si necorporale, facturate, achitate integral si puse în functiune pe parcursul anului 2006.
Programul are un buget total de 9,58 milioane de lei, din care s-a consumat o mica parte, fiind disponibili înca 8,58 milioane de lei. Pot beneficia de alocatii financiare nerambursabile întreprinderile mici si mijlocii din România, persoanele juridice, societatile comerciale care se încadreaza în prevederile Legii 346/2004 privind stimularea înfiintarii întreprinderilor mici si mijlocii. Solicitantii trebuie sa aiba cel mult 249 de salariati si sa realizeze o cifra de afaceri neta de maxim 50 de milioane de euro. Acestea nu trebuie sa aiba obligatii bugetare restante nici fata de bugetul de stat, nici fata de bugetele locale. Societatea trebuie sa dovedeasca faptul ca a încheiat anul fiscal anterior cu bilant pozitiv si sa nu fi aplicat amortizarea accelerata.
Agentul economic este obligat sa mentina investitia pentru care va primi banii nerambursabili în cadrul acestui program pentru o perioada de cel putin trei ani. Alocatiile vor fi acordate numai daca activele achizitionate sînt noi, fiind excluse cele second hand. Cererea pentru alocarea de fonduri nerambursabile, împreuna cu documentele justificative se depun într-un dosar si se trimit, în plic sigilat, la minister. Acolo va avea loc evaluare, iar banii se acorda în limita bugetului existent, conform principiului primul venit, primul servit.

Articol afisat de 1490 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective