Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Parcarile, dureri de fiere pentru social-democrati

Parcarile, dureri de fiere pentru social-democrati

• consilierii pietreni PSD au vrut sa Ă®nlature blocarea rotilor din legile orasului, cu tot cu taxa de deblocare • proiectul n-a mai fost, Ă®nsa, discutat Ă®n sedinta, pentru ca n-a avut avizul comisiei de specialitate •

Parcarile din Piatra Neamt, fie ele de resedinta sau publice cu plata, au ajuns din nou motiv de disputa politica între opozitia social-democrata si puterea portocalie din municipiu. Runda a doua a meciului a avut loc în sedinta Consiliului Local, odata cu initiativa consilierilor PSD de a scoate din normativele municipale blocarea rotilor si taxa de deblocare. Colegii de la celelalte partide n-au fost, însa, de acord în comisie, astfel încît cearta s-a iscat numaidecît.
Grupul consilierilor pietreni PSD, care s-au ales cu dureri din cauza blocarii autovehiculelor, a cerut modificarea regulamentului privind amenajarea, Ă®ntretinerea si exploatarea locurilor de parcare pe raza municipiului, aprobat prin HCL nr. 11/ 2005 si modificat apoi prin HCL nr. 200/ 2005. „A fost realizat pe temeiul unor reglementari care nu mai sĂ®nt Ă®n vigoare, fiind abrogate Ă®nainte de 2005 sau ulterior“, spune consilierul local Adrian Armencea, invocĂ®nd trei hotarĂ®ri de guvern si vreo patru ordonante. „ĂŽn cuprinsul regulamentului sĂ®nt incluse reglementari privind circulatia rutiera, desi legea nu prevede astfel de competente pentru consiliile locale care nu pot emite sanctiuni pentru abaterile de la regimul circulatiei rutiere. Una din principalele prevederi ale Regulamentului este dreptul conferit unui operator de parcare de a aplica masura imobilizarii autovehiculului prin blocarea rotii, ca sanctiune pentru cazurile de parcare sau stationare neregulamentara. Imobilizarea autovehiculului aduce atingere exercitarii depline a unui drept fundamental, dreptul de proprietate“, spune consilierul Armencea. Potrivit acestuia, parcarea sau stationarea neregulamentara nu sĂ®nt fapte cu consecinte grave, deci nu trebuie imobilizate masinile deloc si mai ales prin blocarea rotii. Ca sanctiune pentru parcarea aiurea, Codul Rutier prevede ca doar Politia Rutiera poate ridica si depozita masina Ă®n cauza. „Masura Consiliului Local de instituire a taxei pentru blocarea/ deblocarea autovehiculelor, aplicata si Ă®ncasata de catre operatorul de parcare, Ă®n conditiile Ă®n care nu exista alta sanctiune contraventionala, este considerata ca sanctiune si este total ilegala. Pentru ca amenda a fost astfel convertita Ă®n taxa de blocare/ deblocare, Ă®n loc sa devina sursa de venituri la bugetul local, a devenit sursa de venituri pentru operatorul de parcare. Din acest punct de vedere, trebuie modificat regulamentul, Ă®n spiritul respectarii legilor“, a mai spus Adrian Armencea.
Proiectul grupului PSD a fost studiat Ă®n comisia de urbanism a Consiliului, care n-a putut sa dea un aviz. Cornelia Tudorancea a precizat ca „sub nici o forma nu putem admite ca masinile sa parcheze pe spatiul verde sau pe trotuar, doar pentru ca asa vor unii“. Fara avizul comisiei, proiectul n-a intrat Ă®n plen, lucru care l-a contrariat pe Adrian Armencea: „Am fost fortati sa ne retragem proiectul. Ni s-a sugerat, ma rog. Noi am hotarĂ®t sa nu facem asta, iar acum aflu ca nu se mai discuta. Nu mi s-a adus la cunostinta ca nu exista avizul comisiei“. Secretarul municipiului, Vasile Visan, a tinut, Ă®nsa, sa lamureasca lucrurile pentru posteritate: „Nu a existat nici un fel de presiune asupra nimanui. Am discutat cu initiatorii, am cerut, apoi, punctul de vedere al compartimentului de specialitate din Primarie. Consilierii au facut un set de propuneri, compartimentul de specialitate a venit cu altele. Am considerat ca este necesar sa se puna de acord, sa se consulte si apoi sa fie luat Ă®n discutie acest subiect. ĂŽn plus, Ă®n proiect erau cĂ®teva lucruri care nu corespund cu legea“. Prin urmare, blocarea rotii ramĂ®ne Ă®n vigoare, taxa de deblocare la fel, cel putin pĂ®na la noi ordine. Iar consilierii locali PSD au plecat nesatisfacuti.

Articol afisat de 2010 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective