Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rezistent la socuri electrice

• un nemtean Ă®n vĂ®rsta de 27 de ani, din Balanesti, a fost victima unui accident casnic, Ă®n urma caruia s-a electrocutat • desi nu a suferit arsuri si nu se vedeau urme ale intrarii si iesirii curentului electric, conform spuselor familiei, barbatul a fost inconstient timp de 15 minute •

Un nemtean a scapat ca prin minune viu si foarte putin vatamat dupa ce s-a electrocutat, fiind victima unui accident casnic. Paul Ciobanu, în vîrsta de 27 de ani, din satul Balusesti, comuna Balanesti, s-a electrocutat în timp ce a încercat sa puna în priza un polizor. Barbatul a atins, probabil, un conductor electric neizolat provenit de la cablul aparatului, iar, la un moment dat, a fost aruncat la cîtiva metri distanta de perete si si-a pierdut constienta. Martori la cele petrecute, membrii familiei, ajutati de vecini, l-au transportat pe barbat în curte si în cea mai mare viteza posibila au sapat o groapa adînca de circa jumatate de metru si l-au acoperit pe acesta cu pamînt. Vazînd ca a trecut în sfert de ora si victima nu si-a revenit, cei ai casei au solicitat Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt.
Un echipaj medical al Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) s-a deplasat extrem de rapid la locuinta barbatului electrocutat, i-a acordat primul ajutor si l-a transportat la Spitalul Judetean Neamt.
„CĂ®nd am ajuns la domiciliul pacientului, acesta era constient, dar acuza o stare generala proasta si era foarte derutat. Nu prezenta arsuri si nu avea marca de intrare si iesire a curentului electric. ĂŽn schimb, era saracul om plin de pamĂ®nt, din cap pĂ®na Ă®n picioare. I-am pus perfuzie si l-am transportat la spital“, a declarat doctorul Roman Wynohradnic, care s-a deplasat la solicitare, fiind de garda la SMURD.
Potrivit precizarilor facute de doctorul Cristian Pasalau, din cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean, electrocardiograma facuta pacientului a aratta ca nu au survenit modificari Ă®n ceea ce priveste activitatea cardiaca. „ĂŽntrucĂ®t pacientul era foarte confuz si nu mai tinea minte absolut nimic din ceea ce s-a Ă®ntĂ®mplat si acuza dureri de cap insuportabile, am solicitat un examen neurologic. Pentru ca se stie ca de regula electrocutarile au efect negativ asupra activitatii inimii, am solicitat colegilor si efectuarea unui examen cardiologic. Pacientul a stat o vreme la noi Ă®n supraveghere, dupa care a fost transferat la Serviciul Urgente Medicale. Daca investigatiile facute de specialistul neurolog si cardiolog vor releva prezenta unor probleme majore, probabil ca pacientul va ramĂ®ne internat“, a precizat doctorul Cristian Pasalau.

Articol afisat de 1707 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective