Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 12 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Igienizarea salilor de nastere, prioritate pentru Spitalul Judetean

Igienizarea salilor de nastere, prioritate pentru Spitalul Judetean

• aceasta este principala recomandare facuta de Inspectia Sanitara de Stat, Ă®n urma controlului efectuat recent • un alt obiectiv care trebuie rezolvat este amenajarea unui spatiu pentru depozitarea temporara a deseurilor cu potential septic si Ă®ntepator •


Salile de operatie si de nastere din cadrul sectiei Obstetrica a Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, o parte dintre saloane si grupuri sanitare, precum si magazia de materiale sanitare trebuie neaparat igienizate. Aceasta este una dintre principalele constatari facute de catre Inspectia Sanitara de Stat din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica care a efectuat, recent, un control avînd ca tema respectarea normelor de igiena si prevenirea infectiilor intraspitalicesti. Un alt obiectiv principal pe care conducerea celei mai mari unitati sanitare trebuie sa îl ia în calcul este identificarea si amenajarea unui spatiu pentru depozitarea temporara a deseurilor cu potential septic si întepator.
Aceasta problema trebuie obligatoriu rezolvata pîna la sfîrsitul acestui an, cînd actualul crematoriu se va închide. Echipa de control a mai constatat ca se impune înlocuirea instalatiilor sanitare uzate si a mobilierului degradat, reconditionarea mobilierului uzat si, în anumite situatii, înlocuirea cazarmamentului.
Desi acest ultim control al ISS Neamt, efectuat la initiativa Ministerului Sanatatii, nu a evidentiat nereguli majore, a subliniat înca o data ideea ca spatiul de care dispune cea mai mare unitate sanitara din judet nu este suficient si nu are circuite functionale conform standardelor.
Aceasta situatie de fapt se explica prin faptul ca în blocul chirurgical, asa zisul spital nou, care a fost construit în 1970, pentru a include sase sectii, functioneaza la ora actuala 14. Pentru sectiile care acum sînt în plus fata de cele sase de la care s-a plecat initial, au fost necesare zeci de adaptari, motiv pentru care structura functionala nu poate fi respectata si nu corespunde cerintelor actuale în domeniu.
Doua dintre acestea sînt Unitatea de Primire a Urgentelor si Radiologia.
Inspectorii sanitari au constatat ca blocul alimentar situat la demisolul pavilionului chirurgical este strabatut de o multime de conducte din care doar o parte sînt protejate, circuitele sînt adaptate, dar ventilatia este ineficienta.
Mai multe adaptari de spatii si de circuite au fost necesare de-a lungul timpului în sectiile existente în pavilionul de boli interne, amplasat într-o cladire construita în 1936, care este vulnerabila în caz de cutremur. Din acest motiv, în urma expertizelor efectuate de specialisti s-a decis ca respectiva cladire sa fie darîmata peste cîtiva ani, mai exact dupa ce va fi dat în functiune noul spital de urgenta. Aici saloanele sînt de capacitate mica, nu se poate asigura suprafata necesara în metri patrati per pacient.
Oncologia este considerata una dintre sectiile subdimensionate, în comparatie cu cazuistica înregistrata în ultimii ani. La sectia Dializa, unde este un mare aflux de pacienti, uneori în chiar patru sau cinci ture, nu exista timpul necesar prelucrarii corecte a aparaturii si saloanelor. Numarul aparatelor de dializa este insuficient, o parte dintre acestea depasind durata maxima de functionare.

Articol afisat de 1468 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective