Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 12 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ultimii pasi înainte de startul campaniei de evaluare a starii de sanatate

Ultimii pasi înainte de startul campaniei de evaluare a starii de sanatate

• pentru ca programul sa se desfasoare fara sincope, medicii de familie se vor întîlni cu reprezentantii CAS si ai ASP Neamt

Medicii de familie din Neamt vor fi informati saptamîna aceasta despre modalitatea de derulare a Programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, care va fi demarat în judet, ca de altfel în întreaga tara, la 1 iulie. Primii care vor beneficia de aceasta campanie de informare vor fi medicii de familie din zona Roman, care se vor întîlni cu reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) si ai Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Neamt, marti, 12 iunie, la sala de sedinte a Primariei Roman. Colegii din zona Tîrgu Neamt, Borca, Farcasa, Poiana Teiului se vor întîlni cu reprezentantii celor doua foruri miercuri, 13 iunie, la sala de sedinte a Primariei Tîrgu Neamt. Cei mai multi dintre medicii de familie din judet, adica aceia din zona Piatra Neamt, Roznov, Bicaz vor primi informatii despre derularea acestui program de evaluare a starii de sanatate a populatiei, joi, 14 iunie, întîlnirea fiind gazduita de sala de sedinte de la Directia Agricola Neamt.
În afara de conducerile CAS si ASP Neamt, la întîlniri vor participa reprezentantii asociatiilor de medicina de familie, managerii de spital, reprezentantii laboratoarelor de analize hematologice.
Initiativa ca aceasta campanie de informare asupra desfasurarii programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei sa se faca înainte cu o luna fata de demararea acestuia, apartine lui Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. Acesta sustine ca doreste sa evite disfunctionalitatile care sa le creeze neplaceri pacientilor, precum si interpretarile personale ale legislatiei, care sa împiedice derularea programului asa cum a fost gîndit. Conducerea Ministerului Sanatatii a punctat ca doreste sa se evite aglomerarea cabinetelor medicilor de familie sau a laboratoarelor, asa încît atrage atentia medicilor de familie ca sînt direct raspunzatori de modul cum vor fi programati pacientii. Ideea de baza este aceea ca oamenii sa nu stea la cozi interminabile nici la usa medicilor de familie, nici la usa cabinetelor de analize si nici sa nu fie plimbati pe drumuri.
În consecinta, medicilor de familie li se cere sa faca programari ale pacientilor. Medicii de familie vor fi instruiti cu privire la modul cum trebuie sa introduca informatiile despre pacienti în baza de date si cum trebuie sa procedeze pentru a identifica toti pacientii de pe liste. Pentru bunul mers al acestei activitati, conducerea Ministerului Sanatatii solicita ca între medicii de familie, laboratoare, CAS si ASP Neamt sa existe o colaborare foarte strînsa.

Articol afisat de 1615 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective