Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consilierii judeteni, prieteni „la catarama“

• desi anuntasera ca vor face mare scandal, proiectul de hotarîre care ar fi iscat dispute a fost retras de pe ordinea de zi • împrumutul nu îl va mai face Drupo, ci Consiliul Judetean •

Marele scandal anuntat pentru sedinta de Consiliu Judetean de marti, 12 iunie, a fost lasat pentru altadata. Teoretic, consilierii ar fi trebuit sa aprobe un proiect în baza caruia societatea comerciala Drupo ar fi facut un împrumut în valoare de 3,5 milioane de lei (putin peste un milion de euro). Practic, n-a mai fost nevoie de avizul lor, pentru ca presedintele Vlad Marcoci a retras de pe ordinea de zi proiectul, avînd acest drept întrucît era initiatorul lui. Anuntul a fost facut chiar la începutul sedintei, astfel încît atmosfera de dinaintea razoiului dintre cele doua tabere penelisto-pesediste s-a transformat în una relaxata. Dovada e si faptul ca presedintele Vlad Marcoci a anuntat, din neatentie, înainte de supunerea la vot a ultimului proiect de pe ordinea de zi, faptul ca pleaca în concediu. În hohotele de rîs ale colegilor, a cerut mai întîi avizul legislativului judetean pentru respectivul proiect, dupa care a anuntat în mod public faptul ca, în perioada 13-20 iunie, este în concediu, pe care si-l petrece alaturi de sotie si cei doi fii, în Tunisia. Pentru aceasta perioada, frîiele Consiliului Judetean Neamt sînt în mîinile vicepresedintelui Dumitru Badea.
„Mai întîi va cer scuze pentru tonul ridicat de la sedinta trecuta (Vlad Marcoci le-a declarat «razboi pe fata pesedistilor» dupa anularea proiectului referitor la garantarea de catre Consiliul Judetean a împrumutului pentru Drupo - n.r.). Proiectul a fost retras pentru a fi supus spre aprobarea dumneavoastra, în sedinta viitoare“, a spus presedintele Vlad Marcoci. Apoi, a explicat care va fi mecanismul prin care SC Drupo va beneficia de respectivele utilaje, în ciuda opozitiei pesediste. „Am renuntat la proiectul privind garantarea de catre Consiliul Judetean a împrumutului de care are nevoie SC Drupo pentru retehnologizare si voi propune ca împrumutul sa fie luat direct de Consiliul Judetean. Vom achizitiona utilajele si le vom da contracost spre folosinta acestei societati. Drupo are o situatie financiara destul de precara si luînd noi, Consiliul Judetean, împrumutul, sansele de a primi banii sînt maxime“, a declarat Vlad Marcoci. Desi aceasta opinie nu a fost prezentata în plenul sedintei, zvonul s-a dus repede si au aparut si primele comentarii din tabara adversa. „Asta este o idee buna. Si sigur va avea votul consilierilor. Noi ne-am opus garantarii, pentru ca societatea Drupo ar putea fi oricînd privatizata si, atunci, cel care ar fi cumparat-o ar fi beneficiat si de utilajele de un milion de euro, pe bani mult mai putini. Daca utilajele vor ramîne la Consiliul Judetean, deja nu mai conteaza daca Drupo va fi privatizata“, a declarat consilierul judetean PSD, Cristian Livescu. Romica Rotaru, vicepresedinte al Consiliului Judetean, membru PSD, a spus ca proiectul retras de Marcoci ar fi fost supus, totusi, unei noi aprobari daca ar fi existat vreo speranta ca va avea sustinerea majoritatii. „S-au numarat si au vazut ca nu le iesea votul. De aceea, l-au retras. Mai mult de 15 oameni nu ar fi votat pentru garantare. Dar daca se gîndesc sa ia împrumutul prin Consiliul Judetean, se schimba datele problemei si investitia va fi sigur în avantajul judetului si nu la risc, în sensul de a intra pe mîna unuia care, mai devreme sau mai tîrziu, ar putea cumpara societatea Drupo“, a declarat vicele Romica Rotaru.
Dupa sedinta de ieri, pentru Drupo se pare ca nu s-a schimbat mare lucru. Pîna la urma, va avea utilajele cu care sa-si poata desfasura activitatea, chiar daca nu vor fi în propria ograda cu tot cu acte. Si cum gradul de îndatorare al Consiliului Judetean este binisor sub procentul de 30%, limita maxima prevazuta de lege, s-ar putea alege cu dotari mai mari decît spera. Cît despre plata ratelor, timp de zece ani cu un an de gratie, oricum le-ar fi platit Consiliul Judetean, indiferent de cine ia împrumutul, pentru ca Drupo n-are bani cît sa returneze un credit de un milion de euro.

Articol afisat de 1462 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective