Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 13 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rezultat interpretabil la motiunea de cenzura

Rezultat interpretabil la motiunea de cenzura

• deputatul democrat Marius Rogin Ă®nvinovateste PSD pentru toate relele din politica româneasca • deputatul social-democrat Ioan Munteanu zice ca PSD va fi rau de-acum Ă®nainte si cu PD si cu PNL • senatorul liberal Serban Stratila vede foarte clar concluzia: guvernul are sustinere parlamentara •

Guvernul Tariceanu II a fost clatinat din nou luni Ă®n Parlament, prin motiunea de cenzura introdusa de Partidul Democrat. Demersul democratilor a esuat cu brio, Ă®ntrunind 115 voturi pentru caderea Executivului, 112 Ă®mpotriva si un vot nul. ĂŽn sala au fost prezenti 381 de parlamentari din 464, Ă®nsa 153 de senatori si deputati PSD si PRM nu au votat deloc. Era nevoie de 234 de voturi favorabile pentru ca Tariceanu sa nu mai aiba ce guvern conduce. Parlamentarii de Neamt, prezenti la vot, vad diferit rezultatul motiunii. Spre exemplu, deputatul PD de Neamt Marius Rogin e convins ca, desi motiunea a fost respinsa, a dovedit ceea ce Partidul Democrat spune de cĂ®teva saptamĂ®ni Ă®ncoace: PNL colaboreaza cu PSD. Mai mult, PSD este vinovat pentru tot raul din viata politica româneasca. „PSD este un partid ce doreste sa conduca executiv România, dar oficial vrea sa fie Ă®n opozitie. Lucrul acesta a fost scos Ă®n evidenta foarte clar luni, la momentul votului Ă®n Parlament. Faptul ca acest guvern nu a reusit nici macar sa obtina o majoritate Ă®n Parlament Ă®nseamna foarte mult. ĂŽnseamna ca o minoritate care e din ce Ă®n ce mai mica Ă®ncearca sa se impuna Ă®n politica româneasca, sfidĂ®nd astfel legile de baza ale democratiei, care spun ca majoritatea conduce, nu minoritatea“, a declarat Marius Rogin.
Ioan Munteanu, deputat PSD de Neamt, Ă®l contrazice. „Partidul Social Democrat a fost prezent la vot, dar nu si-a exercitat dreptul de a vota. Asta nu Ă®nseamna ca sustine guvernul Tariceanu. Daca am fi votat pentru motiune, domnul Boc si Partidul Democrat ne-ar fi considerat probabil cel mai bun partid socialist din Europa. PD n-a adus voturi nici macar cĂ®te semnaturi a avut pentru motiunea aceasta. Daca am fi votat Ă®mpotriva, am fi fost foarte buni pentru PNL. Ei bine, pe noi nu ne intereseaza sa fim buni pentru unii sau pentru altii. O sa fim rai de acum Ă®nainte si cu PD si cu PNL. Ba chiar pot sa argumenteze cu faptul ca la lucrarile de marti PSD a picat mai multe legi promovate de actuala putere. Si asa vom face si pe viitor. De acum Ă®nainte vom promova doar ceea ce credem noi ca este corect, conform programului pe care Ă®l avem noi, nu cel pe care vor altii sa ni-l impuna“, a declarat Ioan Munteanu.
Singurul pozitiv se pastreaza senatorul liberal Serban Stratila. Acesta sustine afirmatiile lui Ioan Munteanu potrivit carora nu exista nici un protocol de colaborare PNL - PSD si spune ca se contureaza o singura concluzie. „Concluzia este una singura si este foarte clara: guvernul Tariceanu are sustinere parlamentara si va continua programul de guvernare la care s-a angajat. Nu exista nici un «mariaj» cu Partidul Social Democrat. ĂŽn acest moment interesul PSD este sa sustina guvernul PNL-UDMR. Nu exista nici o Ă®ntelegere, nici un mariaj, nici o coabitare. Daca vorbim de mariaj ar trebui ca Partidul Democrat sa se gĂ®ndeasca la mariajul pe care Ă®l are cu presedintele Traian Basescu. De fapt, acolo este mai mult decĂ®t un mariaj, este o simbioza“, a declarat Serban Stratila.

Articol afisat de 1454 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective